nVIDIA Quadro FX540 a Sapphire Radeon X1800GTO
Je možné tyto karty nějak porovnávat? Nebo jsou svým pojetím tak odlišné, že je není možné srovnávat? Ptám se kvůli své sestavy (viz Hardware > Sestavy > Stolní počítače > Sestava - grafika a běžná multimédia), diky za radu.
Pokud se zabýváš CAD programy, je pro Tebe důležitá rychlá a graficky precizní práce s nimi, jdi do karty s čipem Quadro. Zrovna tak je Quadro dobré pro lidi, kteří pracují s aktivními a celkem náročnými 3D aplikacemi (to souvisí s CADem - mrkni na info ZDE), zároveň je vhodná pro profi úpravy a tvorbu videa a jiných 2D grafických orgií. Radeon je herní karta.
No, s profi kartami nemám moc zkusšenost, ale pokud vím, tak AutoCADu a ArchiCADu bylo celkem ukradené, jestli dělám na integrované GK, R9200 nebo RX700. Rozdíl poznáš spíše v programech náročných na grafické spracování, na návrhy složité grafiky, scén, modelování ap.
Přesně na tohle budu kartu potřebovat. Děkuji za potvrzení mého výběru. Teď už si jen budu lámat hlavu jak dostat zbytek sestavy do těch 20 tis. Každopádně díky.
X1800GTO bude mit vyssi vykon, protoze FX540 je GF6600 s povolenyma par funkcema. v tvem puvodnim threadu ti GeniusV slibil, ze se podiva na netu na moznosti "otevreni" standarnich karet na Quadra. takze jeste poseckej... a do 20K to nijak smysluplne nenacpes ;o)
nejaky diskuse k tomu mas treba tady:
http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?threadID=448697
nejaky diskuse k tomu mas treba tady:
http://discussion.autodesk.com/thread.jspa?threadID=448697
Jo, nevím jestli to bylo na karty Ati nebo nVidia, každopádně to byl návod krok po kroku a prý to funguje. Uričtě byste tak ušetřil dost peněz... teď jen nezapomenout. Jak je to akutní s tou sestavou?
u nVidie, u ATi je to trochu větší problém... ale praktickou zkušenost nemám, jedno Quadro tu sice mám, ale to je jako Quadro koupený, žádná úprava
Sestavu jsem měl kupovat už mininálně před měsícem, protože můj comp bude nahrazovat dosluhující kousek u otce v kanclu. Ale protože jsem od rána do večera v práci, v ostatních chvílích cestuju a ten starý comp zatím neshořel, můžu ještě chvíli vybírat. Teda doufám ...
Honny, jak jsi spokojený s original Quadrem? Je poznat profi zaměření oproti ostatním?
Honny, jak jsi spokojený s original Quadrem? Je poznat profi zaměření oproti ostatním?
Chtěl bych podotknout, že hlavní rozdíl je v tom, že ovladače pro profi karty jsou optimalizované na nástroje jako CAD atd, ale zase v ostatních aplikacích (hlavně ve hrách) dosti zaostávají (když je rozdíl v ovladačích, tak to snad ani jinak být nemůže). Otázkou právě zůstává, zda tedy kupovat profi kartu postavenou na řadě nVidia 6600 nebo koupit o dosti výkonější X1800GTO, která by při svém výkonu mohla profi-aplikace zpracovávat stejně rychle, ne-li kvalitněji než Quadro. A to nemluvím o tom, že by ta GTO šla ještě upravit na profi kartu (i když s jistámi omezeními).
No do FX540 bych uz nesel, kdyz je tu FX560, ktera stoji jen o 30% vice, ale vykon je dle popisu snad aspon dvojnasobny...
[QUOTE=Petr Nevřela]Honny, jak jsi spokojený s original Quadrem? Je poznat profi zaměření oproti ostatním?[/QUOTE]
Má kvalitnější součástky, kondenzátory atp... je vidět že se nešetřilo... bohužel nemám možnost využít jeho schopnosti (CAD, atp), takový věci nepoužívám...
Má kvalitnější součástky, kondenzátory atp... je vidět že se nešetřilo... bohužel nemám možnost využít jeho schopnosti (CAD, atp), takový věci nepoužívám...
1. Musíš si ujasnit k čemu quadro/fireGL chceš použít
2. Já jsem pracoval v cinemě a taky jsem zvažoval koupi profi karty, ale pak se mi podařilo úspěšně předělat můj radeon na FireGL a řeknu ti, je to vcelku zbytečný, např. na Cinemu 4D to nemá vůbec žádný vliv a to je mezi podporovaným softwarem, v 3Ds MAX to už nějaký zrychlení nejspíš bude (podle hodnocení lidí, který udělali softmod), ale nevim nevim jestli se ti vyplatí kvůli ani ne dvojnásobnýmu frameratu (někdo to benchoval v SPECu) kupovat mnohonásobně dražší grafiku s kvalitníma kondenzátorama :D
3. Opravdu rozdíl je jen v ovladačích, to že jsou špatně optimalizovaný pro hry je nesmyls (jsou to jen upravený normální Catalysty s tim hlavním a to je podpora těch 3D programů a specialní Control panel s nastavením pro jednotlivé programy)
4. Zeptal bych se spíš na specializovaným fóru (maxarea, 3Dsoftware, 3Dattack, CGtalk apod.)
No hlavní je, k čemu to chceš použít, to sem napiš a pak to můžem řešit :)
2. Já jsem pracoval v cinemě a taky jsem zvažoval koupi profi karty, ale pak se mi podařilo úspěšně předělat můj radeon na FireGL a řeknu ti, je to vcelku zbytečný, např. na Cinemu 4D to nemá vůbec žádný vliv a to je mezi podporovaným softwarem, v 3Ds MAX to už nějaký zrychlení nejspíš bude (podle hodnocení lidí, který udělali softmod), ale nevim nevim jestli se ti vyplatí kvůli ani ne dvojnásobnýmu frameratu (někdo to benchoval v SPECu) kupovat mnohonásobně dražší grafiku s kvalitníma kondenzátorama :D
3. Opravdu rozdíl je jen v ovladačích, to že jsou špatně optimalizovaný pro hry je nesmyls (jsou to jen upravený normální Catalysty s tim hlavním a to je podpora těch 3D programů a specialní Control panel s nastavením pro jednotlivé programy)
4. Zeptal bych se spíš na specializovaným fóru (maxarea, 3Dsoftware, 3Dattack, CGtalk apod.)
No hlavní je, k čemu to chceš použít, to sem napiš a pak to můžem řešit :)