9.9.2018 01:44
PTPStudioUpgradoval jsem CPU z i6600k na i7700k. Skylake byl teplotne OK. Uz jsem kdysi cetl o tepelnem limitu a frekvenci 4Ghz kremiku, proto se asi delaji vicejadrove procesory - cirka na teto frekvenci - akorat s vetsim cache.... No uchladit i7700k je nemozne podle me. Instalace defaultni bios nastaveni cpu a pri prime95 testu 100c coz je TJMAX ??? Delid a coolaboratory, celkem snadne pod IHS nejsou zadne soucastky takze krasne ziletkou odriznete a teplota cca 85c misto 100c... Jenomze do 6-8 mesicu galium vyschne ztvrdne a teplota opet stoupa nehlede ze je to ele. vodive. Vratil jsem zpet klasickou pastu s tepelnou vodivosti misto coolaboratory 86W/mK na 11W/mK, ale na 4.5ghz ho nelze uchladit ikdyz mam vodu bud bude hucet vetrak naplno a nebo se to prehriva... Kdyz podchaldite vodu tak kondenzace....To nechci ani pomyslet co delaji AMD s daleko vyssi TDP....No ale pri testech jsem stejne zjistil kdyz pretakt na 4.8ghz navyseni vykonu par procent... Zkusil jsem jinou moznost protoze uz jsem celkem nasrany.... Zrusit turbo boost, HT jsem zanechal.. nasel jsem parametry na podtaktovani a sundal jsem mu vykon na 4Ghz s napetim 1.000V v testu prime95 OK a teploty do 75c bez vetraku a uchladi to jenom cirkulace vody v systemu.. Jake mate zkusenosti Vy? Vyplati se taktovat kdyz to nejde uchladit s malym narustem vykonu ale s velkym hlukem vetraku ktere jeste zanaseji PC prachem a stale treba cistit.... A nebo je lepsi fakt podtaktovat a mit tiche PC?