GPU-Z Video card GPU Information Utility
Zaujímalo by ma, či vám táto informačná utilita funguje. Na mojej G4Ti4200 vygeneruje aplikácia vo verzii 0.0.3 chybu pri spustení. Vývoj je v beta verzii, no každým dňom sa objavujú nové buildy.
http://www.techpowerup.com/gpuz/
Momentálne je aktuálna v0.0.5, ktorá na mojej notebookovej Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family vypíše, že ide o neznámu architektúru, no SW je zatiaľ určený primárne pre nVidia a ATI karty.
http://www.techpowerup.com/gpuz/
Momentálne je aktuálna v0.0.5, ktorá na mojej notebookovej Mobile Intel(R) 915GM/GMS,910GML Express Chipset Family vypíše, že ide o neznámu architektúru, no SW je zatiaľ určený primárne pre nVidia a ATI karty.
[quote=Klingacikx;53147]To tgfh mne to tiež ukazuje že mám 12 pixel a 5 vertex shaders:notsure[/quote]
JN, pěkný bug...
12/5 má X1600Pro/XT/X1650Pro
ROPs jsou správně
JN, pěkný bug...
12/5 má X1600Pro/XT/X1650Pro
ROPs jsou správně
Me verze 0.0.5 funguje asi takhle:
opravdu mam 12 pixel a 5 vertex... ROPs mam jen 8 a jadro revizi B1 na 80nm
No a pak to "subvendor ID" :p
opravdu mam 12 pixel a 5 vertex... ROPs mam jen 8 a jadro revizi B1 na 80nm
No a pak to "subvendor ID" :p
HMM podle GPU-Z má 7600GT Pixel fillrate vyšší než X1950GT/pro :D
V tom programu je teda hodně věcí k vylaďování
V tom programu je teda hodně věcí k vylaďování
[QUOTE=tgfh;53180]HMM podle GPU-Z má 7600GT Pixel fillrate vyšší než X1950GT/pro :D[/QUOTE]Jj na to sem hrdej nejvic... :p :p
Btw. kdyz ji dam na def. takty, tak mam filrate 6,7 GPixel i GTexel/s
EDIT: ty samy hodnoty mi ukazuje i Everest, takze to uplna blbost nebude, urcite je to nejak dopocitany podle frekvence (ale tomu vubec nerozumim).... :)
Btw. kdyz ji dam na def. takty, tak mam filrate 6,7 GPixel i GTexel/s
EDIT: ty samy hodnoty mi ukazuje i Everest, takze to uplna blbost nebude, urcite je to nejak dopocitany podle frekvence (ale tomu vubec nerozumim).... :)
Mně to funguje OK. 12/6 shaderů, propustnost pamětí přes 35GB/s, zbytek je malej takže to bude ono :D
Lidi, tahle diskuze mě naladila dost na to, abych to musel zkusit taky.:-)
Zdá se, že pro moji kartu to funguje, i když fillraty a defaultní frekvence neznám a o ROP ani nevím, co to je...
Zdá se, že pro moji kartu to funguje, i když fillraty a defaultní frekvence neznám a o ROP ani nevím, co to je...
ATI Rage XL a NVidia GeForce 5200FX to nežere, ale potenciál do budoucna to má!
Řadím do oblíbených diagnostických utilit.
Řadím do oblíbených diagnostických utilit.
Jo, špatný nástroj to není ani zčásti. Jinak neví někdo, jestli vůbec existuje nástroj schopný zjistit aktuální vytížení grafické paměti a jádra?
RivaTuner ti to hodí i do grafů...paměti určitě, vytížení jádra sem viděl tady, ale třeba moje grafika to neukáže - asi záleží od kusu.
Vytizeni GPU asi ne, ale zobrazi treba vytizeni CPU, obsazeni vram, a samozrejme frekvence GPU, vram a teplotu. Navic to umi zobrazit OSD ve hre. Spolu s Frapsem docela komplexni info pri hrani :p
GPU-Z proste jen precte info z BIOSu a ovladacu....
GPU-Z proste jen precte info z BIOSu a ovladacu....
[QUOTE=husky14;55240]Vytizeni GPU asi ne...[/QUOTE]
Mám dojem že sem to ale fakt někde zahlíd (někdo dával výpis u problémů s grafárnou), něco jako Core load...je ale možný že se pletu a dal sem si něco chybně dohromady...jak sem řek, u mé grafiky to není.
Mám dojem že sem to ale fakt někde zahlíd (někdo dával výpis u problémů s grafárnou), něco jako Core load...je ale možný že se pletu a dal sem si něco chybně dohromady...jak sem řek, u mé grafiky to není.
Jj ale je mozny, taky sem psal "asi". Ted v praci RT nemam (nejak neni proc), doma kdyztak kouknu.... taky to Core Load mohlo byt prave to CPU :notsure
EDIT: zadnej plug-in na vytizeni GPU sem v RT nenasel, mozna v novejsi verzi....? (mam tu 2.01)
EDIT: zadnej plug-in na vytizeni GPU sem v RT nenasel, mozna v novejsi verzi....? (mam tu 2.01)
No rekl bych ze neco takoveho existuje:
nVidia(ale je to jenom pro vyvojarske aplikace ((( ) :
http://developer.nvidia.com/object/nvperfhud_home.html#downloads
AMD - ATI
http://ati.amd.com/developer/gpups/index.html
nVidia(ale je to jenom pro vyvojarske aplikace ((( ) :
http://developer.nvidia.com/object/nvperfhud_home.html#downloads
AMD - ATI
http://ati.amd.com/developer/gpups/index.html
potrebuju poradit. hodnota GPU Temp. (MEMIO) udava teplotu pameti? mam HD4870 a po naneseni novy pasty na gpu mi tahle hodnota hodne stoupla a pritom sem s tim zmolkem dolehajicim na pameti nic nedelal. mohl by mi nekdo potvrdit nebo vyvratit to ze je to teplota pameti a popripade poradit co s tim? prijde mi to divny, protoze nektery modely od asusu na pametech nemaj vubec nic, ale me gpu-z ukazuje u tyhle hodnoty 108°C v klidu! driv to bylo cca 50°C az 60°C
[QUOTE=Septic;182402]potrebuju poradit. hodnota GPU Temp. (MEMIO) udava teplotu pameti? [/QUOTE]
Ne, MEMIO udava teplot pametoveho radice v chipu. RV770 by mela mit v sobe vic teplotnich senzoru.
S nejvetsi pravdepodobnisti si spatne nanesl pastu nebo spatne upevnil chladic.
Ne, MEMIO udava teplot pametoveho radice v chipu. RV770 by mela mit v sobe vic teplotnich senzoru.
S nejvetsi pravdepodobnisti si spatne nanesl pastu nebo spatne upevnil chladic.
diky. je to ale zvlastni, protoze GPU Temp. (DISPIO) se nezmenilo. no co, du ji zase rozsroubovat :)
pastu sem nanasel tupkovou metodou, ktera na procesorech zatim vzdycky prosla
pastu sem nanasel tupkovou metodou, ktera na procesorech zatim vzdycky prosla
[QUOTE=Septic;182402]....ale me gpu-z ukazuje u tyhle hodnoty 108°C v klidu! driv to bylo cca 50°C az 60°C[/QUOTE]Možná blbej dotaz, ale nemáš teď jinou verzi GPU-Z než předtím?
[SIZE="1"][OT]@mstejska: co slíbený fotky GFXChilly, jsou už někde k nahlídnutí?[/OT][/SIZE]
[SIZE="1"][OT]@mstejska: co slíbený fotky GFXChilly, jsou už někde k nahlídnutí?[/OT][/SIZE]
je zkriva. pres to ze prsne sedi tam kde ma a sroubky jsou utazeny vsechny stejne, tak doleha na gpu pod urcitym uhlem a tam kde se meri memio je nejspis prave ta vzdalena strana :) . po poupraveni pasty ukazuje despio 47°C, memio 83°C a shadercore 63,5°C.
je to model toxic, kterej sem kupoval prave proto, abych nemusel resit nahradni chlazeni :D
husky14: mam porad stejnou
je to model toxic, kterej sem kupoval prave proto, abych nemusel resit nahradni chlazeni :D
husky14: mam porad stejnou