Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Stačí 400W zdroj??

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Deska: Intel TowerLake DG33TL 775, DDR2, VGA+DVI, SATA2, GLAN, RAID, PCIE, 1394, mATX,
    Procesor: Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz (4MB/1333) BOX LGA775
    Grafická karta: nVIDIA GEFORCE 8600GT silent2 GB 256MB 128bit DDR3, 2xDVI, HDTV, HDCP, PCI-E
    HardDisk: WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320 GB SATAII300 7200 RPM,16MB
    RAM: DIMM DDR2 2048MB 800 DC KIT (2x1024) TRANSCEND CL5 JetRam
    Mechanika: ASUS DRW-1814BLT SATA / LightScribe / DVD±RW / Retail / silv
    Šuplík: HDR VIPOWER SwapRack VP-1028LSF a disekm WD 160GB
    120mm ventilátor: SHARKOON SILENT EAGLE 2000, ventilátor, 120mm, 2000rpm
    2x 80mm ventilátor: SHARKOON SILENT EAGLE 2000, ventilátor, 80mm, 2000rpm

    Všechno v této skříni: CASE MIDITOWER KME CX-0762 ATX Pz-400W LGA 15cm, USB+1394+Audio
    Skříň má právě 400W zdroj, tak prosím o radu jestli zdroj stačí nebo dokoupit víceWatový. Popřípadě změnit celou skříň?

    Děkuji za odpovědi
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele s.skull
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    199

    Zdravím, změnil bych celou skříň i se zdrojem... Moje důvody nejsou racionální, co se týká konkrétní skříně, ale jsou racionální, co se týká značky KME :-). Ještě více to platí o zdroji... Skříň bych volil podle užití - zda doma, či práce, ale nic nepokazíš Chieftecem i se zdrojem http://obchod.cz/products_detail.php?kod_zbozi=00039031 , nebo si koupit např. Akasa zen (CoolerMaster Centurion, levnější je CoolerMaster Elite) + Fortron 400W (nebo Seasonic 400ET) ale za skoro stejné prachy už pak je i ten Chieftec...
    Prostě platí dobře větraná odpovídající skříň (tzn. rozměr a možnosti konstrukce + v závislosti na penězích tuhost konstrukce, materiál, značka...) a u zdroje se držet osvědčených značek (Fortron, Seasonic, dražší Tagan, Corsair apod.) OEM zdroj Chieftec problémy dělat nebude, spotřeba tebou psané sestavy bude max 180-200W a tak je 400W zdroj optimální (z hlediska financí, hlučnosti, výdrže, kvality...)

    Jediný problém je, že to stojí 2x tolik, než původní varianta... Kompromis dělat se nevyplatí, ale pokud bys jej přeci jen dělal, hlavně si kup lepší zdroj - tj. Fortron 400GLN, nebo alespoň F.350GLN... Zdroje Eurocase, KME, Redstar, Chill apod. nemají dobrou pověst (i když je to třeba jeden z 10000, může to být zrovna ten tvůj :-))

    Hodně štěstí při nákupu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    1) urcite bych tam dal jiny zdroj, aspon toho fortrona jak pise s.skull. neni dulezite aby mel 600W, tech 350-400 staci ale rozhodne at to neni KME, EC, LC power, Max power... proste levny sra*ky
    nebo chces riskovat ze jak bde bourka tak ti zdroj odpali zakladni desku a disky?

    2) proc beres desku s integrovanou grafikou a k tomu zvlast grafiku do PCI-e?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Nejdulezitejsi je znacka toho zdroje.... 400W ti stacit bude, ale na kvalitnim zdroji: Corsair, Seasonic, Fortron....
    Takze ano, vymen zdroj za znackovy

    Nebo kup Corsair520W a mas kvalitu, rezervu pro OC a jistotu i do budoucna
    Naposledy upraveno uživatelem husky14: 13-10-2007 v 12:04
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    400W stačit bude ,ale pokud už budeš kupovat,tak bych bral 500W... za 1. odlehčíš zdroj od plné zátěže, za 2. teploty a za 3. je to o pár stovek dražší
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Citace Původně odesláno od crasher.km Zobrazit příspěvek
    400W stačit bude ,ale pokud už budeš kupovat,tak bych bral 500W... za 1. odlehčíš zdroj od plné záťěže...
    Tých maximálnych 250W čo mu tá zostava môže brať.., to nieni až taká záťaž. Ja ti odporučím tento http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=48157 mám ho v mojom kompíku a je to skvelý zdroj ktorý je tichučký,vôbec sa nehreje a ktomu má ešte dosť káblov.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele crasher.km
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    940

    Tak jako jenom pro představu :

    Fortron FSP400-60HLN 400W
    Fortron FSP500-60GLN 500W

    rozdíl cca 700kč, ale už se nemusíš bát přidat disk,vyměnit grafiku ... prostě nemusíš se s touto sestavou omezovat ... a když už člověk skládá za xx k sestavu,tak co je 700?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    0

    PSU 400-500W určite musí stačiť (netreba veriť niektorým web kalkulátorom, ktoré ti tam "nacpú" aj 600-700W čo by ale mohlo snáď platiť pre "shit" zdroje), ale hlavne naozaj solídne značky, čo predchádzajúci už doporučili - corsair/sesonic, ak niečo lacnejšie tak fortron. ak zoberieš 500W, máš dost.rezervu aj z hľadiska nižšieho stratového tepla = tichšiu prevádzku (fan sa bude držať určite pod 1000rpm).
    Case - doporučenie od s.skull ber určite do úvahy!
    Naposledy upraveno uživatelem Rudi_M: 19-10-2007 v 23:38
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Tak skříň se zdrojem je koupená-bohužel sem koupil dřív než sem přečetl všechny vaše názory-(sorry)je to 400W-tak doufám že bude stačit-dpufám že sem neudělal chybu

    Skříň: CHIEFTEC, SH-01B-B-B, černý, 400W
    Pamět: A-Data 2048MB (kit 2x1GB) 800MHz
    Deska: Gigabyte P35-DS3P,s 775, 4xDDR2, 8xSATA2, 1394, Dula Bios
    Procesor: Intel Core 2 Duo E6750 2,66GHz (4MB/1333) BOX LGA775
    Grafika: Sapphire ATI Radeon HD 2600XT 256MB GDDR4
    Disk:WD CAVIAR XL WD3200AAKS 320 GB SATAII300 7200 RPM,16MB
    DVD mechanika: zatím eště hledám,ale LG+lightscribe
    Šuplík s druhým diskem WD160GB
    1x ventilátor 120x120 Artic cooling
    4x ventilátor 90x90 Artic cooling
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Klid, je to Chieftec 400W, chybu jsi neudělal.

    Jinak sestava je OK
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    76

    Uffffff-dík moc
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. 400W zdroj pro Phenom 955 + gts 450?
    Od Leon1464 v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-03-2011, 23:36
  2. Stačí mi zdroj?
    Od DarkRiddick v sekci Zdroje
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 19-09-2009, 02:42
  3. Jaký zdroj pro tuto sestavu? Stačí 400W
    Od kherold v sekci Zdroje
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 15-02-2008, 22:47
  4. 400w zdroj a 8800gt
    Od Rejj v sekci Zdroje
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 26-01-2008, 18:25