Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Niečo mi odpaluje základné dosky !!

PD_HARIBO (11)|15.10.2007 11:03
Neviete mi poradiť, v čom by mohol byť problém ? mal som zdroj thermaltake (radím sa týmto zdrojom vyhýbať !!) a MB MSI KT4AV alebo tak nejak....posledny asi rok (od reklamacie mojho skveleho zdroja a vymeny za rovnaky ale funkcny skvely zdroj) fungovalo vsetko ako malo az zrazu sa mi zacalo stavat, ze mi nesiel zapnut PC ked som stlacil power button. niekedy tomu pomohol odpojit zdroj zo siete, pripojit a uz siel...tieto problemy zotrvavali az kym jedneho pekneho dna prestal ist uplne....samozrejme prve podozrenie padlo na moj skvely zdroj, kedze vzdy vsetky moje problemy sposoboval on, resp. jeho vyreklamovane klony, tak som ho opat šupol na reklamaciu a skusil tam pre zmenu iny....Lenze pc aj tak nesiel, takze som usudil ze bude odpalena MB. Zrejme skutocne aj bola, lebo som vyvalil 1500,- skk za novu (zohnat dosku pre socketA uz veru nie je sranda) a vsetko opat islo, ale asi iba 3 tyzdne az jedneho pekneho dna som pc opat nezapol, tentokrat bez akejkolvek predohry, proste nic....takze teraz som dal tu novu dosku na reklamaciu, stary skvely zdroj je este stale na reklamacii a ja mam na stole rozlozeny komp a neviem co dalej....co mi moze odpalovat tie dosky ???? dík za kazdu radu...
husky14 (4214)|15.10.2007 13:10
Az ti deska prijde z reklamace, mas moznost vyzkouset jinej zdroj?
Nepouzivas nahodou redukci 20/24pin? Ta by mozna mohla delat problemy....
PD_HARIBO (11)|15.10.2007 13:50
[QUOTE=husky14;54575]Az ti deska prijde z reklamace, mas moznost vyzkouset jinej zdroj?
Nepouzivas nahodou redukci 20/24pin? Ta by mozna mohla delat problemy....[/QUOTE]

no mam moznost vyskusat iny zdroj, ale rad by som na to prisiel este skor, lebo ked sa mi teraz vrati asi o tyzden z reklamacie zdroj (dufam ze bude opat uspesna) a ked mi pride o 2 tyzdne doska (tiez dufam uspesne) nechcem aby to zas chvilu slo a potom ju odpalilo....co mam spravit ?

a nie nepouzivam redukciu, teda neviem co presne myslis, ale zo zdroja mi ide 20 pinovy konektor + 4pin, ktore su ale zvlast a na doske mam 20 pin, takze tam problem asi nebude.....
tgfh (2985)|15.10.2007 14:38
[quote=husky14;54575]Nepouzivas nahodou redukci 20/24pin? Ta by mozna mohla delat problemy....[/quote]
Socket A jede na 20-pinu až od K8 se používá 24-pin.
Ty 4-piny navíc jsou pro zlepšení napájení grafické karty.

Ohledně toho zdroje: Co je zač ten starý skvělý zdroj? To je ten Thermaltake?
PD_HARIBO (11)|15.10.2007 15:05
[QUOTE=tgfh;54593]Socket A jede na 20-pinu až od K8 se používá 24-pin.
Ty 4-piny navíc jsou pro zlepšení napájení grafické karty.

Ohledně toho zdroje: Co je zač ten starý skvělý zdroj? To je ten Thermaltake?[/QUOTE]

Ano thermaltake....myslim že 410W, ale neviem teraz presne typ/oznacenie ..... a toto co je na reklamacii to je vlastne uz 3 kus....zatial kazdy odisiel a bol vymeneny za "novy" aj ked ani jeden novy nebol, lebo vraj ma vyrobca pravo mi dat kus za kus zhruba tak isto opotrebeny...dost som sa tomu divil, ale neriesil som to nejak....tusim zacnem robit poriadnu antireklamu tymto zdrojom, lebo čo je vela to je moč !
tgfh (2985)|15.10.2007 15:07
No tak si kup 300W Fortron a máš klid. Už po první zničené desce jsi ho měl někomu střelit a koupit si Fortron.
[quote=PD_HARIBO;54599]zacnem robit poriadnu antireklamu tymto zdrojom, lebo čo je vela to je moč ![/quote]
Poděl se ze zkušenostmi, ale aby jsi vyvěšoval letáky jaký je Thermaltake blbý fakt nemusíš - nemám to rád. Kup Fortrona a zůstaň v klidu ;)
PD_HARIBO (11)|15.10.2007 15:31
[QUOTE=tgfh;54600]No tak si kup 300W Fortron a máš klid. Už po první zničené desce jsi ho měl někomu střelit a koupit si Fortron.

Poděl se ze zkušenostmi, ale aby jsi vyvěšoval letáky jaký je Thermaltake blbý fakt nemusíš - nemám to rád. Kup Fortrona a zůstaň v klidu ;)[/QUOTE]

No aby som to uviedol na spravnu mieru.....to s tou antireklamou som povedal len tak, vzhladom na moje zle skusenosti s touto znackou....rozhodne sa nechystam vyvesovat letaky....len tu ide o to, ze ja neviem ci to odpaluje zdroj....lebo teraz naposledy pocas reklamacie toho termaltaku som tam mal pozicany nejaky iny tusim EC a aj tak mi odpalilo novo kupenu MB. Mne neslo o to robit antireklamu thermaltaku, ale o to ci mi niekto nevie poradit cim inym by to mohlo byt, lebo sa mi zda byt velka nahoda, ze dva rozdielne zdroje, dve rozdielne MB a obidve skoncili odpalene. tak ci nahodou niekto nevie co by to mohlo byt a tento pocitac uz nechavam bratovi a idem si kupit novy a donho davam Seasoncic ( uz som sa poucil :) )
slowak1982 (134)|15.10.2007 16:36
Promeril bych case, jestli nahodou vam proud neprochazi nekde, kde nema (deska se nekde dotyka apod) a pri zapnuti se to pres ni svede a odpali. Ja takovy problem mel, spatne uzemneni case. Odpalilo to dve desky ASUS A7V400-MX SE a jeden noname zdroj.
tgfh (2985)|15.10.2007 22:47
[quote=tgfh;54593]Socket A jede na 20-pinu až od K8 se používá 24-pin.
Ty 4-piny navíc jsou pro zlepšení napájení grafické karty.[/quote]
Pavel Boček mi napsal sz, že prý jsem se spletl, nespletl, došlo k nedorozumnění.
Nemyslím samostatný 4 kolík (ATX 12V) ten slouží k napájení procesorů, myslím 4-pin "navíc" u 24-pinového konektoru (24-20=4) ten slouží k napájení grafických karet...

Jenom jsem doplnil aby Pavel Boček zůstal sám co to špatně pochopil, sry za mírné OT