reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s HDD-omylem prevedl na dynamicky disk

fanin (7)|28.6.2009 11:10
Mam nasledujici problem s HDD. Predem bych chtel upozornit, ze jsem trouba a vim, ze jsem udelal kravinu, ktera me mozna pripravi o 200 GB dat...:(

Tak teda mam HDD-320GB a mel jsem ho pripojenej jako SLAVE ve starym systemu (W XP) a nebyl na nem system.

Prendal jsem ho do novyho systemu (W XP) a pripojil jsem ho taky jako SLAVE. Protoze jsem ho nikde nevidel, sel jsem do Sprava disku a tam jsem ho videl, ale nebyl aktivni. Unahlenym krokem jsem ho dal prevezt na dynamicky disk v domneni, ze to pomuze....

Kdyz ho ted vratim do stareho systemu, tak ho uz taky nevidim a situace je stejna - viz obrazek.

Zatim jsem vyzkousel sw na obnovu dat R-Studio a Partition Find and mount a bez kladneho vysledku.

Prosim kdo by vedel, jak z toho problemu ven, byl bych vdecny. 200 GB dat by se zachranilo - nejsou tam smrtelne dulezita data, ale nerad bych o ne prisel.
Diky za kazdou odpoved.
F
ukazka.JPG
CommanderZ (512)|28.6.2009 11:21
Stahni si nekde Hiren's Boot CD co nejnovejsi verze a vypal ho na neco, je na nem kopa utilit na tuhle problematiku.

EDIT: jen k tomu Hirenu, jestli mas SATA, tak si ho po dobu pouzivani toho CDcka hodit do emulovaneho ATAPI rezimu, jinak to nebude fungovat.

Taky (jestli si alespon trochu rozumis s linuxovym shellem) muzes pouzit live distro a tam fdisk a ten zaznam o te partition rucne vytvorit (jestli cely ten disk byl 1 partition, tak by to melo jit).
fanin (7)|28.6.2009 16:12
Diky za radu.

Problem byl v tom, ze tim prevodem na dynamicky disk se patrne smazala partition tabulka. Hledal jsem toto a je na to sw GetDataBack for NTSF. Tim se to uplne neobnovi, ale vytvori novou a muzete to z toho HDD vykopirovat jinam.

Kdyz tak napiste mam ho i s keygen.
kevin00 (10238)|28.6.2009 16:30
[QUOTE=fanin;264116]Diky za radu.
Problem byl v tom, ze tim prevodem na dynamicky disk se patrne smazala partition tabulka. Hledal jsem toto a je na to sw GetDataBack for NTSF. Tim se to uplne neobnovi, ale vytvori novou a muzete to z toho HDD vykopirovat jinam.
Kdyz tak napiste mam ho i s keygen.[/QUOTE]

Pozor na to, co píšeš. Warez, odkazy na něj a "navádění" k němu nejsou povoleny - viz pravidla.
Dojigiri (1629)|28.6.2009 23:38
Testdisk by měl partition najít a obnovit (jestli na disk nebylo nic zapsáno). Jestli byla partition přes celou velikost, je poměrně velká šance na obnovu.

Je potřeba obnovit 2 věci: 1. partition tabulku, 2. Boot record NTFS jednotky (ze zálohy na jejím konci) - možná ani to ne, jestli nebude zničenej.

S testdiskem mám při tomhle obnovování dobrý zkušenosti, buď stáhnout zde http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download verzi pro Widnwos a obnovovat přímo z Windows, anebo spustit z Hirens Boot CD a obnovit z něj.

Kdysi jsem tu dával ukázkovej postup, jak se s testdiskem pracuje:
https://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=28263#post201438

(neni to tak složitý, jak to vypadá, jenom je potřeba dávat pozor, co odklepáváš, a je potřeba vědět, jestli byla původní jednotka primární nebo logická)