reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Fujitsu také představuje počítače pro Windows 8

23.10.2012, Jan Vítek, aktualita
Fujitsu také představuje počítače pro Windows 8
Další společností, která u nás oficiálně představuje nové počítače určené pro operační systém Windows 8, je Fujitsu. Připravila si jednak nový All-in-One ESPRIMO X913-T, dále konvertibilní notebook LIFEBOOK T902, tablet STYLISTIC Q572 a...
Další společností, která u nás oficiálně představuje nové počítače určené pro operační systém Windows 8, je Fujitsu. Připravila si jednak nový All-in-One ESPRIMO X913-T, dále konvertibilní notebook LIFEBOOK T902, tablet STYLISTIC Q572 a hybridní tablet STYLISTIC Q702. Všechny slibují lehčí a tenčí těla než mají jejich předchůdci s Windows 7 a také využití dotykového ovládání pomocí prstů i stylusu. Podniky ale budou mít možnost si vybrat i verze s Windows 7, nebo dokonce i Windows XP.





Uživatel si tedy může vybrat jemu nejbližší zařízení, a to hned po uvedení nového OS na trh, čili již tento pátek 26. října. ESPRIMO X913-T nabídne ultrazvukové čidlo detekující přítomnost uživatele, což můžeme využít pro uzamčení počítače a uvedení počítače do režimu spánku. Počítač se ale dokáže také sám zapnout, pokud jeho kamera zachytí pohled uživatele a rozpozná jeho obličej. Počítač je mimochodem opatřen 23" obrazovkou s vícedotykovým ovládáním. Tu je možné umístit vodorovně.





Fujitsu STYLISTIC Q572 je zase nový 10,1" tablet s integrovanou čtečkou otisků, čtečkou karet SmartCard a plným šifrováním dat FDE. Pro práci v terénu je tu možnost výměny baterie a vedle klasického tabletu si budeme moci zvolit i hybridní tablet STYLISTIC Q702. Ten umožní připojení klávesnice, díky čemuž se z něj stane notebook.





LIFEBOOK T902 je 13,3" konvertibilní notebook, jenž má poskytnout kvalitní zabezpečení díky vPro, čtečce karet SmartCard nebo TPM (Trusted Platform Module). Volitelným příslušenstvím je replikátor portů nebo různá zařízení pro modulární šachtu (HDD, další baterie).





Zdroj: TZ Fujitsu
reklama