Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Func si připravil novou klávesnici, headset i podložku pod myš

5.6.2013, Jan Vítek, aktualita
Func si připravil novou klávesnici, headset i podložku pod myš
Společnost Func se pochlubila svými třemi novými periferiemi, což zahrnuje klávesnici KB-460, headset HS-260 a podložku pod myš F-Series 10. Nyní je představuje na Computexu, kde jinde, a uvádí, že všechny tři produkty budou na trhu od července....
Společnost Func se pochlubila svými třemi novými periferiemi, což zahrnuje klávesnici KB-460, headset HS-260 a podložku pod myš F-Series 10. Nyní je představuje na Computexu, kde jinde, a uvádí, že všechny tři produkty budou na trhu od července. Cena byla uvedena pouze u klávesnice , a to 120 USD.





Taková cena celkem jednoznačně ukazuje na to, že jde o mechanickou klávesnici. Vybavena je tlačítky Cherry MX Red s lehkým lineárním stiskem, která jsou i dle toho podsvícena čevenými diodami, a to každé zvlášť. Func to označuje za chytrý systém, ovšem my víme, že v případě klávesnic s tlačítky Cherry MX jde o jediný používaný systém, kde každé tlačítko má svou LED. Krom toho nám klávesnice nabídne N-key rollover (NKRO), takže nás nemusí trápit otázka ohledně maximálního počtu najednou zaznamenatelných stisknutých kláves a pak tu máme možnost využití maker či profilů a také jednoho portu USB 2.0.





Na další fotografii, pokud to tedy z onoho černého fleku rozeznáte, je headset Func HS-260. Zde se dozvíme pouze o odnímatelném ramenu s mikrofonem a jistých tlačítkách na jednom ze sluchátku. Nejspíše půjde o to pravé a o ovládání hlasitosti a případně i vypnutí mikrofonu, ale o tom zpráva nemluví.





Nakonec tu máme podložku pod myš Func F-Series 10 navazující na předchozé modely série F z roku 2005. Ani zde není výrobce zrovna přesný a pouze uvádí, že k dispozici jsou dvě velikosti a pak že povrch je ze "speciální gumy".

Zdroj: TZ Func