reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Futuremark chystá nové testy DX12 a Vulkan

22.12.2016, Jan Vítek, aktualita
Futuremark chystá nové testy DX12 a Vulkan
Společnost Futuremark už dříve přešla na modulární systém svého 3DMarku, který jí umožní postupně přicházet s novými a novými testy. Nyní se chystají další, které prověří výkon pod DirectX 12 a Vulkanem.
Syntetické herní testy v 3DMarku jsou asi nejoblíbenější benchmarky pro herní sestavy, a je tak jedině dobře, že se rozrostou o nové součásti, které se více zaměří na moderní API DirectX 12 a Vulkan. Především Vulkan potřebuje podporu, a to jednak proto, že jde o multiplatformní API, které funguje na různých systémech a hardwaru. To nám dává daleko větší svobodu výběru než DirectX 12 nebo Metal zaměřené na jeden systém. A potom je pravda, že Vulkan i DirectX 12 nahrává grafickým kartám AMD spíše než těm od NVIDIE a právě AMD v této době potřebuje veškerou podporu, a to jako jediný konkurent Intelu na poli procesorů x86 a NVIDIE a jejích grafických karet.





Co se týče nového testu pro Vulkan, ten má přijít jak pro 3DMark pracující pod Windows, tak pro Android, čili hned zpočátku bude využita jeho multiplatformní výhoda. Díky tomuto testu se budou moci mezi sebou srovnávat PC s mobilními telefony či tablety, které pochopitelně na výkon desktopů dosáhnout nemohou, ale aspoň budeme moci srovnávat.





Nový benchmark pro DirectX 12 je také na cestě a tentokrát půjde o odlehčený a méně náročný test, který bude určen pro notebooky a nízkovýkonné grafické karty. Uvádí se, že to bude alternativa testu Time Spy stejně jako je Sky Diver alternativou Fire Strike.

Více informací zatím není známo, neboť Futuremark o těchto novinkách mluvil jen v emailech zaslaných vybraným serverům, ale svůj blog nebo stránky zatím neaktualizoval. Dočkáme se ale již brzy, neboť nové benchmarky budou zcela odhaleny již za 14 dní na CES 2017.

Zdroj: Hexus.net
reklama