Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Futuremark ohlásil PCMark 8, testovat bude i spotřebu

21.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Futuremark ohlásil PCMark 8, testovat bude i spotřebu
Společnost Futuremark oznámila, že již dokončuje nový souhrnný benchmark PCMark 8, který bude nově měřit nejen celkový výkon počítače, ale také spotřebu a případně výdrž na baterie. Uživatelům tak chce pomoci naleznout hardware, jenž poskytne...
Společnost Futuremark oznámila, že již dokončuje nový souhrnný benchmark PCMark 8, který bude nově měřit nejen celkový výkon počítače, ale také spotřebu a případně výdrž na baterie. Uživatelům tak chce pomoci naleznout hardware, jenž poskytne nejlepší kombinaci těchto třech aspektů, což se bude hodit především u notebooků.





Uživatelé budou moci nechat aplikaci z jednoho testovacího cyklu odhadnout výdrž, nebo nechat testy běžet do té doby, než se baterie vybije, což pochopitelně vykáže přesnější výsledky. A jako obvykle budou dané testy založené na obvyklých úkolech pro osobní počítač, čili procházení webových stránek, editaci fotografií, videochat, psaní textu a samozřejmě i hraní her. PCMark 8 navíc využije i testy založené na často využívaných aplikacích od Adobe a Microsoftu.

Futuremark vyvíjel svůj PCMark 8 ve spolupráci s řadou známých firem, mezi něž patří Acer, AMD, Condusiv Technologies, Dell, HGST, HP, Intel, Microsoft, Nvidia, Samsung, SanDisk, Seagate a Western Digital. K dispozici bude v několika verzích, a to od Basic Edition distribuované zdarma až po placenou Professional Edition. Momentálně je v pozdní fázi vývoje a na veřejnost se má dostat ještě v tomto čtvrtletí, čili cca do měsíce.

Zdroj: X-bit labs