reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

G1.Sniper Z87: herní deska s vyměnitelným zesilovačem

13.11.2013, Jan Vítek, aktualita
G1.Sniper Z87: herní deska s vyměnitelným zesilovačem
Nejnovější model herní základní desky od společnosti Gigabyte dostal označení G1.Sniper Z87 a představen byl na akci Blizzcon 2013. Gigabyte u něj vsadil na výkon, vzhled, pozlacené konektory, ale také na speciální funkce a výbavu.
Základní deska Gigabyte G1.Sniper Z87 je pochopitelně vybavena socketem LGA 1150 pro procesory Haswell, čili Core 4. generace. K tomu nabídne dva jasně zeleně obarvené sloty PCI Express 3.0 x16 s podporou NVIDIA SLI či AMD CrossFire, dále čtyři paměťové sloty, šestkrát SATA 6 Gbps, stejný počet USB 3.0 a dalších sedm USB 2.0 k tomu. To jsou její základní specifikace, jež nejsou nijak výjimečné, ale máme tu i něco navíc.





Máme tu několik pozlacených konektorů na zadním I/O panelu, což se týká koaxiálního S/PDIF, DisplayPortu, HDMI a pěti 3,5mm audio konektorů. Krom toho tu je jeden PS/2 pro klávesnici či myš, tři USB 2.0, čtyři USB 3.0, Gb Ethernet a optický S/PDIF.





Mezi speciální funkce a vlastnosti pak patří AMP-UP Audio zahrnující vyměnitelný operační zesilovač OP-Amp, který je vsazen do socketu poblíž prvního slotu PCI Express x16. Namísto původního si tedy můžeme zakoupit a vyzkoušet jiné "šváby", které nabídnou jiné zvukové vlastnosti, třeba čistší, důraznější nebo živější zvuk. Vedle toho tu máme funkci Gigabyte USB DAC-UP pro napájení DA převodníku z izolovaného zdroje, což má snížit celkový šum.





Zatřetí tu jsou dva přepínače funkce Gain Boost, a to mezi režimy 2,5x a 6x zesílení zvuku v závislosti na výstupním zařízení, což se bude hodit třeba pro sluchátka s vysokou impedancí. Pak tu máme zvukový procesor Sound Core3D, jenž pochází přímo od firmy Creative. Jedná se o vícejádrový čip pro hardwarové zpracování zvuku využívající jistý programový balíček SoundBlaster. Gigabyte nakonec mluví o kvalitních kondenzátorech Nichicon a ochraně proti šumu pomocí fyzického oddělení analogových obvodů na PCB od ostatních obvodů. Výrobce šel dokonce tak daleko, že tuto "zábranu" na desce zvýraznil pomocí LED.

Veškeré specifikace najdete už na českých stránkách výrobce, viz zdroj.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama