Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
16.7.2009, Jan Vítek, aktualita
Bill Gates vyjádřil svůj názor na chystaný operační systém firmy Google, jenž přijde pod názvem Chrome. Dle něj jde pouze o další linuxovou distribuci, jakých je všude kolem plno a je překvapen, že lidi o OS Chrome hovoří, jako by šlo o...
crtec.blogspot.com | 16.7.200912:56
Možná to nebude trhák, ale už jen proto, jak Microsoft arogantně takové pokusy odsuzuje, jsou mi tyto sympatické.

Od Gatese jsem četl knihu ­- ten člověk je neskutečně nudný a jen mele dokola věci, které říkali analytici tři roky před ním. Nemá pořádně vlastní názor, vizi. Já z jeho žvástů rozhodně na zadek nepadám.
Odpovědět0  0
aholovsky (6) | 16.7.200913:31
pouzivam oba systemy ­- winXP a W7 na svem pracovnim PC a linux na serveru ­- nepreferuji ani nezavrhuji ani W ani L ­- kazdy je proste vhodnejsi na neco jineho
je tak snadné ­(a ubohe­) odsoudit cloveka, ktery dokazal mnohem vic nez si vetsina lidi umi vubec predstavit ­- ja z toho citim jen nesmyslnou zast, ktera k nicemu konstruktivnimu nikdy nevede ­(mysleno naprosto obecne­)
Odpovědět0  0
ryowa | 16.7.200911:30
W je tak rozsireny, protoze ho MS tlaci vsude. Tlaci ho do skol, do pracovist, dava velke penize na vyvoj.. ale jeste vetsi penize na propagaci... Ano. W je nejrozsirenejsi OS, taky nejoblibenejsi.. Ale polozme si otazku, proc to tak je? Je oblibeny, protoze ho pouzivaji ostatni , nebo protoze je ­"stabilni­" ?
Odpovědět0  0
Bobsik | 16.7.200911:43
no rekni to takhle, porad je to o tom, ze na linux hold neexisuji vsechny programy, ktere clovek potrebuje ­(nebo chce­). a asi ani nikdy nebude z prostych duvodu. pro firmu, ktera SW vyvyji jsou to naklady navic, ktere se jim technicky moc nevrati, protoze ­(i kdyby to mely placene­) je nebude kupovat tolik lidi jako na Win. kdyby aspon existoval plne funkcni emulator na win aplikace, tak by to klidne slo. na to sou ale jenom 2 moznosti: Wine ­(ktery ponekud nefunguje uplne na vsechno strucne receno­) a pak emulacni programy, kde ale sice nainstalujete win primo, ale na to ho stejne zase officialne potrebujete :D , takze windowsu se zbavime, leda by prisel takovej vir, ze vsechny Win zrusi, a uz nikdy nepudou nahrat ­(coz jen tak nepude­) :D hotovo, konec, vycerpavajici ... :D
Odpovědět0  0
rodiercz (2) | 16.7.200912:47
pro oboje. pouzivam Windows protoze:
- maj podporu vsech mych programu a zarizeni ­[iphone, webcam­]
- maj podporu vetsiny programu, vcetne DX a win32 api
- jsou stabilni ­[me E2200@3.0ghz, 2x2GB RAM na Vista x64 bezi i mesic v kuse. bsod nebo nejaky pad nebo i jen zamrznuti programu jsem nevidel od dob co pustili Vistu. V XP obcas nakej bsod byl to ano.
Odpovědět0  0
DJDave (3) | 16.7.200913:20
K čemu ti je OS, který bude tak stabilní, že udrží i budovy při zemětřesení, když ho nikdo ­/nebo jen malá část­/ nepoužívá??
Já vím, je to drsný, ale je to o propagaci!! A právě to ­"SERE ho VŠUDE­" je to, co dělá popularitu MS. Kdyby ho nenabízel, nedělal různé akce atpod, tak by neměl takové čísla v obratu.
Víc k tomu už nelze říct.
Ať se zpoplatní LINUX, dělají se programy, které potřebujeme a pak se uvidí. Myslím, že by brzy Bill zaplakal.Když bude Linux na 1­/2cenách a s kvalitnějšími doplňky různých programů, brzy dokáže to o čem jen sní.
Odpovědět0  0
DJDave (3) | 16.7.200911:24
Nechci být prudérní, mám rád Linux ale jedu na Woknech. Podívejte se na konkurenci MS. Co dokázala? Jaká je její % popularita??
Situace v poslední době je natolik jasná, že stále nechápu rozepře Linuxových a MS uživatelů. MS je jasná volba pro 80% lidí co pracují na PC. Jen IT jedou na Linuxu, ale těch je taky jen zlomek.
Takže to co Bill kde řekl a nebo neřekl není tak důležité.
Když budou dělat věci lépe a kvalitněji, mají svou budoucnost jistou. A to ať ten, či onen.
Odpovědět0  0
elektrolama | 16.7.20099:42
Židovský chasník opět prská, kope na všechny strany. Jsem strašně rád, že je zde celá řada linuxových distribucí i když ne vždy 100 procentně funkčních, ale postupně časem odladovaných a tak stabilnějších než onen oplácáný windows...založený na dos a následně oplácaný kravinama v podobě Mrkvosoftu, které běžný uživat nepoužívá a ani je ke své práci nepotřebuje.
Můj stroj je určený pro běh aplikací, nikoliv pro běh operačního systému, to Gates a ta jeho židovská banda stále nechce chápat ... proto je nepodporuji ,,finančně,, !
Windows je dobrý leda tak pro blond sekretářky.
Gates+Mrkvosoft+Czmrkve = kekel z pekel :D
PS:fandím výrobcům pc, jenž dávají možnost výběru os. na svých strojích a nevydírají zakazníky pouze windows­-em.
Tímto chci pochválit společnosti ASUS a HP, hodně se změnilo ku spokojenosti zákazníka možností výběrů os a to nejen u výprodejek ale i u běžných pc. To samé se nedá říci o IBM­-LENOVO či TOSHIBĚ...!
Odpovědět0  0
l.jelinek | 16.7.200910:33
Opravdu tak nestabilni? Zajimave, ja nevidel BSOD uz par let. Treba mate PC poskladane ze sh.t komponent ­- to muze zpusobovat nestabilitu. Jinak pro beh aplikaci ­- ano, ja treba pouzivam ke sve praci AutoCAD, Revit, 3DS ci staticke vypocetni programy a vsechny jedou k me naproste spokojenosti, ale obavam se, ze pod Linuxem bych nektere z nich ani nespustil. Pokud mate moznost, zkuste zatlacit na vyrobce softwaru, at vyvijeji jejich SW i pro Linux, rad na nej prejdu, zatim zustanu u XPecek ­(mozna W7­).
Odpovědět0  0
focyy | 16.7.200911:29
jenze lenovo, to ma narizeny cinskou vladou ....
Odpovědět0  0
aglarond (29) | 17.7.200915:26
nadavat na zidov je totalne ubohe.. znie to ako by si z nich mal nejaky komplex.. nabuduce radsej vynechaj rasizmus a zameraj sa skutocne veci
Odpovědět0  0
kopejsko | 1.8.200918:26
To elektrorama; pokud je Váš stroj určen pouze pro běh aplikací a ne pro pro běh OS, proč tento OS používáte? Každý jako Vy Billovi závidí. Naučte se to co umí Gates a nebude potřebovat jeho programy.
Vaše židovská banda.
P.S. Máme 49% akcií MS.
P.P.S. Redmont na hrad.
Odpovědět0  0
Bobsik | 16.7.20099:28
tak samozrejme to windows vyslovene neohrozi, ale napriklad ten ­"Cloud Computing­" no nevim, ten ma vyznam pri vysoke zatezi PC ­(to jest predevsim hry­), jestli budou delat blbou verzi aj na editor dokumentu, tak je to podle me ptakovina. melo by to vyznam, kdybysme mely nejaky Pentia 3 s trochou RAM, ale takhle.... a k tem vyrazum: no asi takhle podle me program na editovani je ­"editor­" a na prehravani filmu a MP3 je ­"prehravac­", ne browser
Odpovědět0  0
Tomcat2 (639) | 16.7.200918:17
na hry?!!...zkousel jsi nekdy hrat hru pres vzdalenou plochu byt treba na LANce?...tak takhle by to nejak vypadalo...
Odpovědět0  0
aglarond (29) | 17.7.200915:21
lenze vzdalena plocha neni optimalizovana na hry.. keby bola, tak by to hned vyzeralo inak..
Odpovědět0  0
Drobcek9056 (7) | 16.7.20099:05
je to len velke bububu. pochybujem ze microsoft a hlavne windowsy nejak rapidne klaknu, chcel by som vidiet ako by na tych okresanych linux distribuciach rozbehali sucasne najnovsie gamesky
Odpovědět0  0
romano (4) | 16.7.20098:27
Gatesovi a jeho ansámblu do jeho kostlivce začíná ze všech stran zatékat a tak z toho začíná být paranoidní. MS stále čeká na skutečný úspěch, ale od dob XP se nekoná.
Odpovědět0  0
ach jo | 16.7.20097:07
Mimochodem,však Microsoft se vlastně ani ničeho nebojí,nevím co kdo pořád má s tím,že MS je na prášky z toho,že Google něco chce...no a co?
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.