Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce GTX 670 zatím nepodporuje 4-Way SLI

14.5.2012, Jan Vítek, aktualita
GeForce GTX 670 zatím nepodporuje 4-Way SLI
I když by se zdálo, že podpora čtyř karet NVIDIA GeForce GTX 670 v režimu SLI (čili 4-Way SLI)´je samozřejmostí, když má tato karta stejné GPU jako model GeForce GTX 680, jenž 4-Way SLI podporuje, není tomu tak. Tvrdil to i zástupce firmy...
I když by se zdálo, že podpora čtyř karet NVIDIA GeForce GTX 670 v režimu SLI (čili 4-Way SLI)´je samozřejmostí, když má tato karta stejné GPU jako model GeForce GTX 680, jenž 4-Way SLI podporuje, není tomu tak. Tvrdil to i zástupce firmy NVIDIA, který před tiskem na dotaz o podpoře 4-Way SLI u GTX 670 odpověděl kladně. Ovšem když se některé servery, které měly k dispozici čtyři kousky této karty, snažily o jejich zapojení v jednom systému, SLI nefungovalo.





Těsně před samotným vypuštěním karty firma NVIDIA napsala některým magazínům, že GeForce GTX 670 skutečně nepodporuje 4-Way SLI. Její zástupci konkrétně napsali, že každý produkt musí být důkladně otestován, zda opravdu bezchybně podporuje slibované funkce, což vyžaduje mnoho úsilí a času. To tedy pravděpodobně stálo za tím, že podpora 4-Way SLI nebyla u GTX 670 zahrnuta a NVIDIA se raději zaměřila na to, aby byla v pořádku především u GTX 680 a 690, což dle ní dává větší smysl.

Server PC Perspective odpověděl, že vzhledem k nicotným rozdílům mezi GTX 670 a GTX 680 není mnoho důvodů, proč důkladně testovat 4-Way SLI u obou karet. Na to NVIDIA promptně reagovala, že podpora bude tedy zahrnuta v příštích ovladačích. Snad tedy svůj slib dodrží a těch pár uživatelů se čtyřmi zakoupenými GeForce GTX 670 bude spokojeno.

Zdroj: PC Perspective
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.