reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GeForce RTX 3070 v nabídce evropských obchodů, rozpětí cen je široké

25.9.2020, Jan Vítek, aktualita
GeForce RTX 3070 v nabídce evropských obchodů, rozpětí cen je široké
Grafické karty GeForce RTX 3070 očekáváme až v polovině října, ale nyní bychom se opravdu nedivili, kdyby dorazily podstatně dříve, i když nic takového se zatím v kuloárech neříká. Máme tu ale aspoň ceny v prvních evropských obchodech. 
Dle serveru Overclocking.com budou reálné ceny karet GeForce RTX 3070 mezi 520 a 680 eury, přičemž nejnižší ceny pochopitelně nabídnou prodejci u nepřetaktovaných karet se slabším chlazením či napájením a nejdražší budou přetaktované verze jako ASUS ROG STRIX a jiné. Tuto informace ostatně potvrzuje španělský prodejce PC Componentes, přičemž jeho ceny by měly víceméně odpovídat tomu, co uvidíme i na českém trhu, ostatně ve Španělsku platí na toto zboží DPH ve stejné 21% výši jako u nás. 
 
 
Nejde tak už o nafouknuté předprodejní ceny, jimiž se některé e-shopy snaží přitáhnout zájem zákazníků, aniž by o produktech věděli více než ostatní. Ceny vypadají zcela reálně a jsou v souladu s tím, co udává server Overclocking. 
 
NVIDIA samotná mluví o ceně startující na 499 eurech, čili reálně to bude spíše o 20 eur více a rozpětí končící na 680 eurech (pokud nebereme v potaz vyložené speciály) je tak celkem široké. GeForce RTX 3070 s cenou 519 eur je ostatně k dispozici i od samotné NVIDIE, přičemž u nás je Founders Edition karty RTX 3070 od NVIDIE slíbena za 14 tisíc korun a to opět odpovídá 519 eurům. Ovšem abychom se nedivili, když to v polovině října bude víc, neboť koruna vůči euru (i dolaru) začíná opět slábnout.
 
 
Ovšem i bez vlivu kurzu koruny mohou být ceny RTX 3070 někde jinde, než bychom je chtěli vidět. Když se podíváme na situaci s RTX 3080, pak obchody, které by měly být nejlépe zásobené, raději ani nemají stanovené ceny a jinde jsou karty rovnou předražené a navíc nedostupné, respektive to jde jako obvykle ruku v ruce.
 
Třeba bude situace s dostupností do 15. října vyřešena a nástup karet RTX 3070 bude mnohem poklidnější, ale zatím tomu nic nenasvědčuje.  


reklama