reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Ghost Theory: česká VR hra, ze které bude běhat mráz po zádech

26.1.2016, Jan Pánek, aktualita
Ghost Theory: česká VR hra, ze které bude běhat mráz po zádech
Nedávno byla na Kickstarteru představena hororová hra určená pro virtuální realitu. Jedná se o hru s názvem Ghost Theory, kterou má na svědomí česká společnost Dreadlocks. Budete mít odvahu pátrat se svým týmem po paranormálních jevech?
Hra je určena pro všechny, kteří mají chuť vyšetřovat paranormální jevy, a to všude po světě. Čeští vývojáři z Dreadlocks už mají zářez v podobě kyberpunkové hry Dex a nyní rozjíždějí nový hororový projekt na Kickstarteru.

Hráč bude vystupovat jako vyšetřovatelka Barbara, která je místo zbraní vybavena EMF metrem pro zjištění výkyvů energie a fotoaparátem, chybět nebude ani UV lampa nebo kyvadlo. Barbara má zvláštní dar jasnozřivosti a vede tým vyšetřovatelů, jež jsou součástí univerzitního výzkumného programu a mají za úkol pátrat po paranormálních jevech na strašidelných místech po celém světě.

Sami tvůrci tvrdí, že se jedná o skutečné lokace, které na Zemi existují. Budeme tak mít možnost ve hře virtuálně navštívit zámky, hrady, kostely, hřbitovy a ústavy - zkrátka všechno, co je svým způsobem děsivé. Chybět nebudou ani soukromé objekty, u nichž majitelé mají podezření, že něco není úplně v pořádku. Příběhy o duších z jednotlivých strašidelných míst budou přímo součástí samotné hry a vývojáři slibují, že bude opravdu děsivá.





Vzhledem k tomu, že hra má být určena pro virtuální realitu, nebudou tvůrci daleko od pravdy, že hráče duchové vyděsí téměř až k smrti. Společnost provedla rozsáhlý výzkum strašidelných lokací, které se ve hře objeví, a jednala i s majiteli soukromých objektů. Duchy hrají ve hře skuteční herci, kteří byli natočeni stereoskopickou kamerou - to vše má hře přidat na reálnosti.

Kampaň na Kickstarteru bude trvat do 20. února a Dreadlocks má v plánu na hru vybrat 100 000 liber, což činí asi 3,6 miliónu korun. Přispět je možné zde. Částka postupuje od jedné libry přes 14 liber (500 Kč), které už zajistí předobjednání samotné hry, až po 5000 liber (180 000 Kč), které vám udělí výsadu zahrát si roli jednoho ducha ve hře.

Ghost Theory je primárně tvořena pro VR headsety, bude však možné ji hrát i klasicky na monitoru počítače. Dostupnost je naplánovaná na září 2017 a vývojáři se budou snažit, aby Ghost Theory byla podporovaná na všech headsetech, které budou v tu dobu k dostání.

Zdroj: roadtovr.com
reklama