reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte BRIX Gaming DIY: dodělej si sám

25.6.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte BRIX Gaming DIY: dodělej si sám
Společnost Gigabyte přináší na trh nový miniaturní počítač BRIX Gaming, který dostal označení DIY, čili Do It Yourself. Je tedy jasné, že jde o nehotový počítač, přičemž Gigabyte si zde jen vybral jiný název pro barebone.
Gigabyte BRIX Gaming DIY PC Kit je tedy svým stylem klasický barebone, čili počítač dodávaný bez modulů operační paměti a také bez úložného zařízení. Jinak jde ale o rovněž klasického zástupce své řady počítačů BRIX, které mají blízko modelům Intel NUC.





Jedná se ale pochopitelně o jeden z vyšších modelů, neboť má v nabídce výkonný procesor a samostatný grafický čip, k čemuž potřebuje také prostor pro výkonnější chlazení než počítače vybavené pouze nízkospotřebovým procesorem. Na výběr budeme mít mezi dvěma verzemi, které využijí procesor Intel Core i5 4200H nebo zatím nejmenovaný Core i7, s nímž bude příslušný model k dispozici od srpna. Obě verze by pak měly nabídnout grafickou kartu NVIDIA GeForce GTX 760 založenou na architektuře Kepler.





Co se týče hardwaru, který je nutný ke zprovoznění počítače, pak tu máme tedy RAM a HDD nebo SSD. Pro paměti DDR3L jsou připraveny dva sloty SO-DIMM a pak tu je jednak slot pro kartu mSATA, čili pro SSD, a vedle ní pak jedna pozice pro 2,5" SATA zařízení. Můžeme si tak nakombinovat rychlé SSD pro systém a často používaná data a pak zapojit objemný pevný disk pro ostatní data.

BRIX Gaming' DIY PC Kit nabídne celkem čtyři porty USB 3.0, dva vepředu a dva vzadu, dále jeden přední konektor pro headset a vzadu má ještě RJ-45 gigabitového Ethernetu, dva mini HDMI, jeden rovněž malý DisplayPort, otvor pro zámek Kensington a napájecí konektor. Uvnitř se ještě nachází modul s IEEE 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi a Bluetooth 4.0. Součástí balení je rámeček pro montáž pomocí systému VESA, takže si můžete svůj BRIX přimontovat třeba na zadní stranu monitoru.

Menší otázkou je, jak výkonný adaptér bude dodávaný k tomuto počítači. Prozatím nejbližší model, který má Gigabyte v nabídce (GB-BXA8G-8890) je vybaven APU A8-5557M a kartou AMD Radeon R9 M275X, přičemž ten má v balení 135W adaptér. Od nového modelu tak můžeme očekávat něco podobného.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama