reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte G1.Sniper B6: herní deska pro nenáročné

22.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte G1.Sniper B6: herní deska pro nenáročné
Společnost Gigabyte se v poslední době snaží na poli herních základních desek útočit především cenou. V souladu s tím přichází na trh nová základní deska G1.Sniper B6 se socketem LGA 1150.
Asi bychom nepředpokládali, že se na trhu ještě objeví zbrusu nová základní deska, která bude postavena na starší generaci čipových sad Intel, mezi něž patří použitý Intel B85 Express. Určena je pro ty uživatele, kteří neplánují přechod na novou generaci procesorů Broadwell, tedy alespoň ne s využitím své stávající desky a také nebudou chtít svůj procesor přetaktovat. To jsou na jednu stranu podstatné nevýhody, ovšem otázkou je, jak pro koho. Však dnes leckomu stále stačí procesory Sandy Bridge nebo i starší, tak proč by měl každý chtít hned opustit svůj Haswell pro nový Broadwell.





Základní deska Gigabyte G1.Sniper B6 je tedy určena pouze pro Haswell, potažmo Haswell Refresh včetně Devil's Canyon. Vybavena je osmifázovým napájením procesoru, čtyřmi sloty DIMM a dvěma PCI Express x16. První z nich je tedy typu 3.0 a vybavený 16 linkami, zatímco druhý je připojen na čipovou sadu, a jde tedy pouze o 2.0 se čtyřmi linkami. Dále tu máme ještě dva PCI Express 2.0 x1 a dva klasické PCI. Podporu NVIDIA SLI zde nehledejme.





Na desce nechybí slot M.2 s propustností 10 Gbps pro moderní SSD, dále tu máme dva SATA 3 Gbps a čtyři SATA 6 Gbps. Gigabyte nezapomněl na audio AMP-Up, jehož přítomnost na této desce je dokladem, že stíněný audio kodek se 115dB SNR (zde bezpochyby Realtek ALC1150) a vyměnitelný sluchátkový zesilovač už není nic, čím by se herní desky mohly chlubit, když takovou výbavu má i takovýto low-end. Nakonec můžeme zmínit ethernet od Intelu a stanovenou cenu 120 USD, čili něco pod 2600 Kč.

Zdroj: techPowerUp
reklama