reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

„Gigabyte mrzačí slot pro grafickou kartu“, říká MSI

5.1.2009, Jan Černý, aktualita
„Gigabyte mrzačí slot pro grafickou kartu“, říká MSI
Po vzájemném napadání dvou největších výrobců základních desek Asus a Gigabyte se objevil další z velkých hráčů trhu s agresivní kampaní. MSI na jedné prezentaci srovnává svoji novou základní desku G45M Digital právě s produkty těchto firem....
Po vzájemném napadání dvou největších výrobců základních desek Asus a Gigabyte se objevil další z velkých hráčů trhu s agresivní kampaní. MSI na jedné prezentaci srovnává svoji novou základní desku G45M Digital právě s produkty těchto firem. Jedná se o dvojici základních desek formátu mikro ATX . Hlavním měřítkem, výkonu je prý počet linek v PCIe ×16 slotu (pro grafickou kartu). Reklamní slide doslova říká: „Gigabyte mrzačí slot pro grafickou kartu“ a „Zaplaťte za Gigabyte G41 / G43 / G45 100 % ceny a získejte pouze 25 % výkonu(ve srovnání s konkurencí, pozn. redakce).


Reklamní materiály společnosti MSI
– pro zvětšení klikněte –

Tato informace je částečně pravdivá. Pokles výkonu se pohybuje okolo 10 – 25 % podle použité grafické karty. Gigabyte na svých stránkách přiznává, že slot pro grafickou je připojený pomocí čtyř PCIe linek ze SouthBridge (místo 16 linek verze 2.0 z NorthBridge) a uvádí seznam kompatibilních grafických karet. Na našem diskusním fóru naleznete více informací a odkazy na několik podrobných zahraničních testů. Mezi další marketingové informace patří popření úsporných funkcí na hardwarové úrovni. To však nelze objektivně posoudit – Asus používá vlastní řídící PWM obvody, ke kterým nejsou veřejně dostupné katalogové listy.

Zdroj: techPowerUp!
reklama