reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte P85-Gaming 3: herní deska pod 100 USD

24.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte P85-Gaming 3: herní deska pod 100 USD
Pokud máte zájem o co nejlevnější herní desku s kvalitním audiem, pak se můžete podívat na zbrusu nový model Gigabyte P85-Gaming 3. Ten byl notně osekán, ale zato by měl nabídnout cenu pod 100 USD.
Cena tedy nebyla ještě ohlášena, takže ona cena pod 100 USD (cca 2400 Kč) je čirá spekulace, která ovšem nebude daleko od pravdy. Za tuto částku dostaneme low-endovou herní desku, která by tak měla nabídnout kvalitní audio a socket LGA 1150 pro procesory Haswell a Haswell Refresh. Gigabyte P85-Gaming 3 bude postavena na socketu Intel B85 Express, což jejímu označení moc neodpovídá. Písmeno P je v názvu ale kvůli tomu, že tu je jen omezená nabídka obrazových rozhraní, a to konkrétně jen jeden port HDMI. V případě herní desky by to ale nemělo ani v nejmenším vadit, když se stejně počítá s využitím samostatné grafické karty.





Ovšem značně omezená je i nabídka ostatních rozhraní na zadním panelu. Ten bude poloprázdný se svým jedním PS/2 pro klávesnici, nebo myš, zmíněným HDMI, dvěma USB 3.0, čtyřmi USB 2.0, gigabitovým Ethernetem a šesti 3,5mm audio konektory (Realtek ALC892 CODEC). Další dva USB 3.0 jsou k dispozici na headeru.





Deska na sobě ještě nese čtyřfázové napájení procesoru, dva sloty PCI Express x16 (jeden 3.0 x16 a druhý 2.0 x4), dva PCI Express 2.0 x1 a dva PCI. Disky a ostatní úložná zařízení připojíme buď na čtyři bílé SATA 6 Gbps nebo na dva černé SATA 3 Gbps. PCB odpovídá formátu ATX, ale zúženému se šířkou 190 mm.

Zdroj: TZ Gigabyte
reklama