Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte Raptor FPS: vítěz designové soutěže

29.10.2014, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte Raptor FPS: vítěz designové soutěže
Gigabyte se rozhodl na základě vítězného designu soutěže 2013 GIGABYTE Make It Real Mouse Design Competition vytvořit herní myš Raptor FPS, která je dle svého označení určena především pro akční 3D hry.
Gigabyte Raptor FPS je tedy výsledkem práce třech začínajících designérů, jejichž návrh se nejvíce zamlouval porotě soutěže Make It Real Mouse Design Competition, která proběhla už v minulém roce. Gigabyte tak myš odeslal do prodeje a vyzdvihuje její nízkoprofilový ergonomický design a nízkou hmotnost. Raptor FPS se má zamlouvat především těm uživatelům, kteří jsou zvyklí svou myš držet jen konečky prstů. Od toho koneckonců myš dostala i své jméno (ruka má pak připomínat drápy).





Ale věnujme se důležitějším věcem. Co se týče zmíněné hmotnosti, pak ta je pouze 85 gramů, což výrobce přimělo přidat také klasický systém určený k jejímu zvýšení. K dispozici tak jsou 1,8gramová a 5,3gramová závaží, která můžeme schovat pod panel do bříška myši.





Dále narazíme na tzv. sniper key, který dočasně sníží rozlišení senzoru pro preciznější zaměření, což už začíná být klasickou výbavou herních myší pro hry typu FPS. Optický senzor má přitom maximální rozlišení 4000 dpi, které můžeme pomocí dvou tlačítek na hřbetě myši rychle přepínat. Pod tlačítky se schovávají spínače značky Omron, u nichž je uváděna životnost 10 milionů stisků. Všechna tlačítka pak můžeme programovat díky enginu GHOST.

Zdroj: techPowerUp