Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Gigabyte vypouští na trh "tenké" základní desky Mini-ITX

21.2.2013, Jan Vítek, aktualita
Gigabyte vypouští na trh "tenké" základní desky Mini-ITX
Společnost Gigabyte si připravila dvě nové základní desky H77TN a B75TN, které se mohou pochlubit nízkým profilem, díky čemuž se budou hodit do opravdu stísněných prostor. Přizpůsobeny byly jak sloty pro paměti, které tentokrát podporují...
Společnost Gigabyte si připravila dvě nové základní desky H77TN a B75TN, které se mohou pochlubit nízkým profilem, díky čemuž se budou hodit do opravdu stísněných prostor. Přizpůsobeny byly jak sloty pro paměti, které tentokrát podporují moduly SO-DIMM, a také bylo dané věci uzpůsobeno rozložení zadních portů. Nicméně obě desky nabízí socket LGA 1155 pro procesory Intel, jejichž chlazení stejně budeme moci zajistit, ale pokud si některou z těchto desek vezme do práce výrobce počítačů, může klidně vymyslet chlazení, které bude odvádět teplo od procesoru pomocí heatpipe.





A právě to zmiňuje zástupce firmy Gigabyte, který mluví o systémech AIO - All in One či systémy POS. Desky jim nabídnou rozměry 170 x 170 x 25 mm, čipové sady Intel B75 a H77 a k dispozici pro ně bude také speciální napájecí panel, který umožní, aby byly napájeny pomocí 12 nebo 19 V.





Obě nám také nabídnou jeden port PCI Express x4 doplněný o mSATA a Mini PCIe, pak tu jsou další čtyři klasické SATA, USB 3.0 v počtu čtyř na zadní straně a řada dalších rozhraní. Pokud vás zajímají další specifikace, využijte odkaz na zdroj, kde je Gigabyte už uvádí mezi modely se sockety LGA 1155.

Zdroj: TZ Gigabyte