reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

GlacialTech představuje netradiční chladič UFO V51

5.12.2008, Martin Tichovský, aktualita
GlacialTech představuje netradiční chladič UFO V51
Chcete-li do své počítačové skříně efektivní a velmi netradiční chladič pro váš procesor, pak budete možná zaujati novým high-endovým CPU chladičem od GlacialTech, který svým designem připomíná nepříliš vzdálenou budoucnost. Zvláštností...
Chcete-li do své počítačové skříně efektivní a velmi netradiční chladič pro váš procesor, pak budete možná zaujati novým high-endovým CPU chladičem od GlacialTech, který svým designem připomíná nepříliš vzdálenou budoucnost. Zvláštností nového chladiče s názvem UFO V51 není jen netradiční design, ale také celková konstrukce, která využívá čtyř heatpipe a dvou 92mm ventilátorů, jež odvádějí teplo z centrálního hliníkového heatsinku.



CPU chladič UFO V51 lze díky bohatému příslušenství připevnit na velké množství socketů: Intel Core i7, LGA 775 a AMD 54/939/940/AM2/F. Samotný chladič má rozměry 130 × 157 × 138 milimetrů a váží 780 gramů. Vrchní ventilátor disponuje otáčkami od 800 do 2500 RPM a hlukem okolo 32 dBA. Spodní ventilátor se otáčí rychlostí 1600 RPM a vydává hluk 19 dBA. Celý systém chlazení má za úkol nasávat studený vzduch ze shora i z bočních stran a následně jej vyfoukávat na nejmenší heatsink, umístěný přímo nad centrální procesorovou jednotkou.



Základna, stejně jako heatpipe, je vyrobena z čisté mědi a design CPU chladiče by měl dle výrobce připomínat vesmírnou loď. Nový CPU chladič UFO V51 je určen i pro velmi náročné procesory, ovšem na skutečné výsledky efektivity chlazení si budeme muset počkat. Prozatím není žádná zmínka o plánované ceně.

Zdroj: iXBT labs
reklama