reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Goldmax Neptune a Racer nyní se Sandy Bridge

13.6.2011, Jan Vítek, aktualita
Goldmax Neptune a Racer nyní se Sandy Bridge
Společnost Goldmax Laptops si pro český trh připravila nové notebooky Neptune a Racer, které jsou nyní založeny na procesorech Intel Sandy Bridge a příslušné platformě. Nejdříve se tedy podívejme na model EUROCOM P170HM Neptune, jenž obsahuje...
Společnost Goldmax Laptops si pro český trh připravila nové notebooky Neptune a Racer, které jsou nyní založeny na procesorech Intel Sandy Bridge a příslušné platformě. Nejdříve se tedy podívejme na model EUROCOM P170HM Neptune, jenž obsahuje 17,3" obrazovku s rozlišením Full HD a jako jiné notebooky této firmy nabízí široké možnosti konfigurovatelnosti. Začíná to už volbou mezi lesklým a metným displejem, dále si můžeme vybrat mezi grafickými kartami AMD a NVIDIA včetně profesionálních NVIDIA Quadro a pak si můžeme třeba vybrat vedle HDD také SSD pro operační systém.



Neptune může tedy nést třeba novou Nvidia GeForce GTX 560M 1,5GB GDDR5, výkonnou AMD Radeon HD 6970M 2GB GDDR5 nebo Nvidia Quadro FX 2800M, 3800M či 5010M s 4 GB GDDR5. Jeho šasi je převážně z kartáčovaného hliníku, dva disky mohou být zapojeny do RAID 0/1 a pak si můžeme vybrat do výbavy i TV tuner, mechaniku Blu-ray a využívat konektory 2x USB 3.0 + 2x USB 2.0, HDMI, eSATA, S/PDIF a další. Cena startuje na 31995 Kč bez DPH, takže jako obvykle tyto notebooky nejsou z nejlevnějších.



Goldmax Racer je o něco levnější, protože jde o 15,6" model (EUROCOM P150HM Racer) a distributor jej označuje za nejtenčí notebook této velikosti disponující grafickou kartou s TDP 100W. To má být právě Radeon HD 6970M 2GB GDDR5 nebo některé NVIDIA Quadro.



Jeho displej nabízí také rozlišení Full HD, k dispozici máme stejné portfolio grafických karet jako u Neptunu, stejné jmenované konektory, 2Mpix webkameru a klávesnici s numerickým blokem. Hmotnost se pohybuje kolem 3,1 kg a výdrž na baterie kolem 3 hodin. Ta ale bude samozřejmě záležet na konkrétní konfiguraci.



Cena notebooku začíná na ceně 27995,- Kč bez DPH.

Zdroj: TZ Goldmax
reklama