reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google Cloud a kryptoměnová společnost Coinbase vytváří partnerství

15.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
Google Cloud a kryptoměnová společnost Coinbase vytváří partnerství
Společnost Google oznámila zahájení spolupráce s kryptoměnovou firmou Coinbase. To bude znamenat společnou práci na technologiích Web3, využívání kryptoměn v Google Cloud a naopak běh některých systémů Coinbase na Google Cloud.
Web3 by měl být novou generací internetu přinášející otevřený a decentralizovaný systém. Mnohé společnosti věří, že právě toto je koncept budoucnosti a snaží se do něj přinést své služby. Google Cloud tak nyní uzavírá strategické partnerství s kryptoměnovou společností Coinbase, které by se mělo týkat zejména 4 oblastí. Prvně je to možnost placení cloudových služeb Google Cloud pomocí kryptoměn díky platformě Coinbase Commerce. Začne se u těch zákazníků, kteří zde vyvíjí služby právě pro Web3.
 
Google Cloud + Coinbase
 
Výše zmínění zákazníci budou mít za druhé také přistup k blockchainovým datům na Google Cloud přes BinQuery. To by mělo umožnit jednodušší práci a integraci jednotlivých služeb. Za třetí bude Google využívat Coinbase Prime pro různé kryptoměnové služby. Jde o integrované řešení pro ukládání prostředků i obchodování pro korporátní zákazníky. Google má k dnešku okolo 14500 takových zákazníků. Za čtvrté to znamená, že Coinbase bude využívat Google Cloud jako strategického poskytovatele cloudových služeb, výpočetní platformy pro zpracování blockchainových dat a chce tím také rozšířit globální dosah díky optické síti Googlu.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama