reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.2.2022, Jan Vítek, aktualita
Řada firem se už dlouho snaží prosazovat systém dvoustupňového či dvoufázového ověření přístupu k účtům, což některé už rovnou vyžadují. A rovněž Google se snaží udělat z této věci běžný standard, čím argumentuje?
Tech-boy.lukas (1254) | 9.2.202216:55
2SV, neplést s druhou světovou. Tak toto je dobré!! Věřím že hodně bfu neví co to je 2FA. Ale mě ani složité heslo ­(není unikátní, ale pro dva weby­) ani 2FA nezachránilo od toho aby si na můj účet někdo vyrobil reklamní kampaň na své stránky. Ale google potažmo banka se zachovali dobře a peníze vrátili, ale kontaktovat molocha google byl běh na tři měsíce, než krom nějakého robota ­(automatické maily, formuláře­) začal komunikovat skutečný člověk.
Odpovědět1  0
Dzambor (37) | 9.2.202218:04
Mne samému sa stalo ­(čistou náhodou som na to prišiel­) že mi zmizli peniaze z účtu. Keď som zisťoval čo sa stalo, tak týždeň pred samotným stiahnutím peňazí z účtu, mi niekto nabúral moje gmail konto ­(2 faktorovú autentifikáciu mám od začiatku­) pričom som videl že IP adresa bola z Južnej Kórey, útočník vypol 2FA, zadal si tam svoj telefón ­(Pixel 2­) a robil si čo chcel. Pričom ja sa pripájam cez PC len ktoré poznám ­(len domáci a mám svoj NTB, na tel. dávam pozor čo inštalujem­) Keď som pozeral prečo zmizli peniaze, tak bolo aktivované nejaké predplatné v troch aplikáciách ­(ruských­) po cca 300€ 180€ a 120€. Keď som sa to snažil riešiť z googlom, tak bez šance, Slovenská pobočka ­(podstate nie je­) odkáže do pobočky v Prahe, na číslo čo som volal ­(to bol automat­) tak mi to bolo prd platné, postup úplne tragický. Podarilo sa mi reportovať platby, že som ich nezadával ja, ale útočník, dve mi zrušil priamo google, na tretiu mi oznámili, že nemám nárok, pretože je to po lehote ­(všetky tri som zadával naraz­) a keď som šiel veci riešiť s bankou ­(podal som aj trestné oznámenie aby mala banka podklad­) tak mi Banka sama vrátila zvyšné peniaze. Pomenil som heslá overil funkčnosť 2FA, ale či to vôbec pomôže do budúcna netuším, keďže už 2FA niekto obišiel. Odvtedy sa mi to zatiaľ nestalo, išlo o rok jar 2019.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.