reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Google má smůlu: Amazon kupuje Twitch.tv za 970 mil. dolarů

26.8.2014, Radan Tuhý, aktualita
Google má smůlu: Amazon kupuje Twitch.tv za 970 mil. dolarů
Amazon včera oficiálně oznámil, že kupuje herní stream server Twitch.tv za 970 milionů dolarů. Původně se spekulovalo o tom, že jej koupí Google, ale nakonec se majitelé serveru rozhodli, že Amazon bude lepší volba.
V přepočtu téměř 20 miliard korun zaplatí Amazon za herní stream server Twitch.tv. Je to tak trošku nečekaný zvrat, jelikož spekulace, které celé operaci předcházely, spíše odhadovaly jako budoucího majitele společnost Google. Majitelé serveru se ovšem zřejmě raději rozhodli pro Amazon.





„Vybrali jsme si Amazon, protože mají blíž k naší komunitě, sdílí naše hodnoty a dlouhodobou vizi a chtějí nám pomoci ji uskutečnit dříve,“ prohlásil jednatel serveru Twitch.tv Emmett Shear. „Naprostá většina ze současné podoby serveru zůstává stejná: naše kanceláře, zaměstnanci, název, značka a především naše nezávislost. S pomocí Amazonu budeme mít potřebné prostředky k tomu, abychom pro vás realizovali ještě lepší službu.“

Hlavní představitel Amazonu, Jeff Bezos, vypadá z akvizice nadšený a poukazuje na fakt, že miliony lidí po celém světě vygenerují miliardy minut na Twitch.tv za měsíc. Nejzajímavější je ale podle něj skutečnost, že serveru trvalo takto vyrůst pouze 3 roky.

Služba Twitch.tv se stala doslova základním kamenem pro spoustu začínajících herních startupů. Jak jsme se dozvěděli výše, slibuje vše ponechat v současné podobě, tedy s výjimkou svého nového faktického majitele, díky kterému budou mít tvůrci ještě více možností, než tomu bylo doposud.

Zdroj: VR-ZONE
reklama