Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Handspring volí vítr ve Visorech !

21.5.2002, Jan Vince, článek
Handspring volí vítr ve Visorech !
Společnost Handspring snížila ceny téměř všech svých Visorů. Jen Visor Prism je zatím označen jako nedostupný a jeho cena zůstává na 200 dolarach. Ušetřit můžete i v případě, že budete chtít vyměnit svůj starý (třeba i nefunkční) Visor za nové Treo 180 - Handspring Vám pak sleví 100 dolarů.
Handspring výrazně zlevňuje svoje Visory - pokud budete nakupovat z jejich stránek, můžete ušetřit i 30 dolarů.

Visor NEO
- 8MB RAM
- alkalické baterie
149 dolarů (pův. 169)

Visor PLATINUM
- 16MB RAM
- alkalické baterie
149 dolarů (pův. 169)

Visor EDGE
- 8MB RAM
- nabíjecí baterie
169 dolarů (pův. 199)

Visor PRO
- 16MB RAM
- nabíjecí baterie
199 dolarů (pův. 229)

Visor Prism
- 8MB RAM
- barevný 16bit
- nabíjecí baterie
zůstává 299 dolarů





Prism je v současnosti jediným barevným a (jediným) nedostupným PDA Handspringu. Proslýchá se, že firma připravuje nový (barevný) model, což by vysvětlovalo nynější 'dočasnou nedostupnost' Visoru Prism.

Minulý týden se objevily informace o novém Treu 90 - barevném handheldu s 16MB RAM, SD slotem ( ! ) a zabudovanou klávenicí (za 300 dolarů bude - oproti Treu 180 - chudší o bezdrátový modem). Možná, že právě Treo 90 bude oním nástupcem Visoru Prism (bude-li výroba Prism opravdu ukončena).

Důvodem ke snížení ceny by mohla být i povážlivě se kymácející pozice Handspringu na trhu s Palmy. Springboardy se vůbec neujaly a následující Trea zřejmě budou už jen s SD sloty a Sony, které míří strmě vzhůru, právě vyšlo s novými Clié NR70 a NR70V s rozlišením 320x480 bodů a 16bit LCD, o čemž se může Visorům zatím jenom zdát. Jeff Hawkins i Donna Dubinsky se ještě stále snaží přesvědčit veřejnost, že Handspring s PDA nekončí, pouze sjednocuje některé řady svých produktů.

Největší radost z výše uvedeného ale budou mít koncoví uživatelé - zvlástě ti, kteří mají do kapsy hodně hluboko. Visory Neo a Platinum jsou nyní těmi nejlevnějšími Palmy na trhu. Dokonce i Visor Pro se dostal pod hranici 200 dolarů.

Že ze slev nemusí mít všichni radost, dokládá tento přispěvek v diskuzní skupině na Palm Infocenter:

"I paid $300 for my Pro back in December and now it’s $200! Oh well that’s the way it works…"