reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Handy Keylock & Handy Alarm – když Symbian nestačí

28.9.2006, Denis Tomáš, článek
Handy Keylock & Handy Alarm – když Symbian nestačí
Firma Epocware připravila pro majitelé telefonů s operačním systémem Symbian S60 2nd a 3rd Edition dva drobné programy. Každý z nich lehce vylepšuje standardní funkce telefonu a nezabírá mnoho prostoru v operační paměti. HandyKeylock i HendyAlarm Epocware chirurgickým zákrokem oddělil od programu HandyClock (představíme v další recenzi). Ne každý je ochotný dát spoustu peněz za program, když v něm využije pouze jednu, dvě funkce.
Handy Keylock

Tento program je velmi jednoduchý přesto velmi účinný. Nahrazuje jednu velikou slabinu telefonů s operačním systémem Symbian. Umí totiž ve Vámi zvoleném intervalu automaticky zamknout klávesnici vašeho telefonu. Nečekejte od toho programu další převratné funkce, nekonají se. Ale právě tato drobnost spoustě lidem velmi chybí. Za tuto drobnost však musíte zaplatit 4,95,- USD.





Handy Alarm

Tento program je sice velmi jednoduchý, přesto velmi účinný. Nahrazuje jednu velikou slabinu symbianových telefonů – příšerně zastaralý a archaický budík. HandyAlarm umožňuje nastavit až 5 typů upomínek - pouze jednou, za 24 hodin, opakovat denně, v pracovní dny (lze je libovolně nastavit), týdně. Během testu se mi nepodařilo zjistit maximální počet nastavených upomínek. Bohužel tuto informaci nesděluje ani výrobce. Na druhou stranu se ani jednou nestalo, že bych si žádný budík nemohl nastavit z důvodu malé kapacity.

Z dalšího nastavení lze už jen zvolit vyzváněcí melodii (hromadně pro všechny budíky, program neumí nastavit pro každou upomínku samostatnou melodii). Za tento kvalitní alarm manager musíte sáhnout pro necelých 10 USD.







Oba programy bohužel opravují chyby výrobce operačního systému. Osobně bych si myslel, že by tyto funkce měli být v Symbianu standardně implementovány. Bohužel nejsou. Pokud ale podobné funkce vyžadujete, jsou oba programy velmi kvalitní a spolehlivé.
reklama