reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hector Ruiz sestupuje z pozice výkonného předsedy společnosti AMD

18.7.2008, Jan Vítek, aktualita
Hector Ruiz sestupuje z pozice výkonného předsedy společnosti AMD
Hector Ruiz, CEO společnosti AMD, sestoupil ze své pozice, což firma oznámila včera, přičemž ještě minulý rok Ruiz říkal, že nic takového neplánuje. V minulých dnech se ale objevily první spekulace a nyní to máme černé na bílém. Představenstvo...
Hector Ruiz, CEO společnosti AMD, sestoupil ze své pozice, což firma oznámila včera, přičemž ještě minulý rok Ruiz říkal, že nic takového neplánuje. V minulých dnech se ale objevily první spekulace a nyní to máme černé na bílém. Představenstvo si zvolilo jiného předsedu, jimž je Dirk Meyer. Hector Ruiz bude odnynějška působit jako člen představenstva a zaměří se na hladký průběh změny vedení, strategii společnosti ohledně jejích aktiv a také na budování vztahů se strategickými partnery.


Hector Ruiz

Hector Ruiz přišel do společnosti AMD na začátku roku 2000, jen chvilku poté, co byl představen vysoce úspěšný procesor Athlon. Na pozici CEO se dostal v dubnu 2002, když zakladatel AMD Jerry Sanders sestoupil. Zhruba v tu dobu přišly také procesory AMD Opteron a Athlon 64, které však byly samozřejmě vyvíjeny ještě pod taktovkou Sanderse. Pak ale AMD zastihly těžké časy a problémy s uváděním nových produktů na trh, ale o tom všichni dobře víme. Dirk Meyer přitom ve firmě působí již od roku 1995, v roce 2001 byl zvolen za viceprezidenta skupiny CPG (computation products group) a pak dále stoupal až na pozici prezidenta a COO (Chief Operating Officer) Microprocessor Solutions Sector. Meyer se také podílel na úspěších AMD v podobě procesorů Athlon či Athlon 64 a Opteron, ale podílel se také na nezdarech při vývoji prvních čtyřjádrových procesorů AMD.


Dirk Meyer

Na adresu Meyera Hector Ruiz prohlásil: "Dirk je nadaný vůdce a má ty pravé schopnosti a zkušenosti na to, aby tlačil AMD stále dopředu k novým cílům. Svěřuji společnost znamenitým rukám." Není pochyb o tom, že Dirk Meyer má před sebou pěkný kus práce a momentálně záleží na úspěchu řady Radeon HD 4000, což vypadá nadějně a také na nových čtyřjádrech Shanghai, které by mohly dostat společnost do černých čísel. Firma má také rozjeté další ambiciózní projekty, jako například Fusion nebo Bulldozer, ale ty ještě nejsou aktuální. Problémem mohou být také dluhy u věřitelů, protože ty dosáhly již 5,29 miliard USD a mohou se zvyšovat. Intel na druhé straně naopak i přes hospodářskou recesi vydělává.

Zdroj: X-bit labs
reklama