reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní skříň i kostka od Chieftecu

12.1.2017, Jan Vítek, aktualita
Herní skříň i kostka od Chieftecu
Společnost Chieftec, kterou můžeme považovat za jednoho z nejvíce zavedených výrobců počítačových skříní, si připravil dvě novinky z oblasti herních skříní - tower AL-01B-OP a kostku CI-01B-OP.
Obě novinky jsou tak určeny pro herní sestavy, i když na to na první pohled vůbec nevypadají. Pod označením herní skříň si totiž obvykle představíme model s výrazným designem, plexiskly (či nově tónovanými skly), podsvícením a podobně. Nic z toho zde nenajdeme, ale o společnosti Chieftec je obecně známo, že se nenechává zviklávat moderními přelétavými trendy.





V prvé řadě je tu tak model Chieftec AL-01B vytvořený z tenkého 0,6mm plechu, což moc nespadá do naší představy o typické skříni této firmy. Tiskovka mluví také o předním panelu z broušeného hliníku, ale je otázka, zda to není jako v mnoha jiných případech pouze plastová imitace. Její celkové rozměry jsou 436 x 202 x 435 mm a vejde se do ní až 166 mm vysoký procesorový chladič a až 200 mm hluboký zdroj. O maximální délce karet se nemluví ale vzhledem k provedení skříně v tom nebude problém.





Dále tu máme dvě pozice pro pevné disky, rovněž dvě pro 2,5" SSD a jednu mechanikovou pozici. O chlazení se postará jeden 120mm zadní ventilátor a dva 120mm či jeden 140mm přední, všechny volitelné. Je zřejmé, že tato skříň nebude patřit mezi nejdražší modely, ale o tom už zpráva nemluví. Udává pouze dostupnost na 8. týden, čili někdy na konci února.





Chieftec Gaming Cube CI-01B-OP je další v pořadí a tato skříň už je mnohem zajímavější. Díky celkově menší a kompaktnější konstrukci si Chieftec mohl dovolit využít ještě tenčí 0,5mm plech. Na vnějšku skříně vidíme jednak dva porty USB 3.0 plus jeden USB 2.0 a nezbytné audio, přičemž přední panel nabízí vedle mechanikové pozice také malou 3,5" externí pozici, která už se vidí opravdu málokdy.





Rozměry této skříně jsou 390 x 265 x 325 mm a dobrý přístup k instalovaným komponentám zajistí panty, díky nimž lze konstrukce rozevřít. Ve spodní části pak máme prostorpro ATX zdroj a dva pevné disky, přičemž celkově je možné instalovat až tři SSD. Zapomenout nesmíme ani na uvedené externí pozice.

Chlazení je založeno především na zadním a předním 120mm ventilátoru, opět oba volitelné, a pak je tu také vidět jedna ventilátorová pozice nahoře. Tato skříň bude k dispozici už od začátku února.

Zdroj: TZ Chieftec
reklama