reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Herní studio zrekonstruovalo v herním enginu potápění Titanicu

22.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Herní studio zrekonstruovalo v herním enginu potápění Titanicu
Příběh první a poslední plavby lodi RMS Titanic je dobře známý a popsaný v řadě knih i filmů. Nyní ale máme možnost se podívat na celkovou rekonstrukci průběhu jeho potopení, která byla vytvořena v herním enginu.
Titanic se potopil 15. dubna roku 1912 po nárazu do ledové kry, která rozpárala jeho bok. Nyní se můžeme ve videu trvajícím dvě hodiny a čtyřicet minut podívat na to, jak se tato loď potápěla, přičemž video bylo vytvořeno v enginu hry Titanic: Honor & Glory. Jde o netradiční hru, která se odehrává právě v době potápění lodi, takže hráč má omezený čas na to, aby vyřešil jistou záhadu a dostal svou postavu do bezpečí. Tvůrci hry tak chtěli pro samotnou hru vytvořit reálnou simulaci potápějícího se Titanicu, která je dle jejich slov historicky velice přesná. Snad dokonce i nejpřesnější, ale to těžko posoudíme.





Ve videu nenajdeme žádné pasažéry a co se týče zvukového doprovodu, ten obstará samotná loď, její bortící se přepážky, pronikající voda a nakonec jekot pasažérů. A jak je vidět na prvním obrázku, občas se objeví krátký popis důležitých momentů či zajímavostí a celkově je také dobře vidět to, co opomenul ve svém známém filmu James Cameron. Jde o viditelný náklon na levobok, kvůli němuž měli utíkající pasažéři stále těžší dostat se na záchranné čluny a ty spustit na vodu.





Tento náklon byl patrný až do té doby, než loď potápějící se přídí napřed rozlomila a zakrátko celá zaplula do chladného Atlantiku. Zachránilo se 62 procent pasažérů z první třídy, 41 procent z druhé a pouze 25 procent z třetí. Na statistikách přeživších je také pozoruhodné to, jak bylo zakořeněno pravidlo "ženy a děti první". Zachráněno bylo totiž 74 procent žen, 50 procent dětí a jen 20 procent mužů. Ti se do poslední chvíle snažili zajistit běh lodi, ať už šlo o topiče a hasiče snažící se zajistit osvětlení, komunikační důstojníky u vysílaček nebo lodní kapelu. Zde je tedy ono video:


Zdroj: Titanic: Honor & Glory

reklama