Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hodnocení produktů čtenáři

1.11.2006, Karel Polívka, aktualita
Hodnocení produktů čtenáři
Vzhledem k tomu, že není možné, abychom vždy otestovali vše zajímavé z různých oblastí, nám toho spousta uteče a náš čtenář se u nás proto o mnoha produktech nic nedoví, což je škoda. Proto mě napadlo realizovat v rámci našeho diskuzního...
Vzhledem k tomu, že není možné, abychom vždy otestovali vše zajímavé z různých oblastí, nám toho spousta uteče a náš čtenář se u nás proto o mnoha produktech nic nedoví, což je škoda. Proto mě napadlo realizovat v rámci našeho diskuzního fóra novou aktivitu - sekci „Hodnocení produktů čtenáři SHW“.

V kategorii „Další aktivity fóra“ je vytvořena nová sekce „Hodnocení produktů“. Přímo tato sekce slouží k zakládání nových témat, jejichž nadpisy budou obsahovat název produktu, který bude předmětem posuzování/hodnocení.

Založení nového tématu/záznamu je zde podmíněno vyplněním předdefinovaného formuláře (stejně jako v naší sekci Bazar), po jehož odeslání se vytvoří v této sekci nové téma společně i s anketou. Ve formuláři budou hodnocení produktu jen dvě (Hodnotím kladně, Hodnotím záporně), aby to odpovídalo logice věci (když už někdo na nějaký produkt zde bude poukazovat, tak to buď z toho titulu, že si o něm myslí jen to nejlepší, nebo naopak to nejhorší). V anketě (s veřejným hlasováním – bude tedy vidět, kdo a jak hlasoval) budou možnosti tři (Hodnotím kladně, Hodnotím jako průměr, Hodnotím záporně).


Náhled na formulář - pro zvětšení klikněte

Ve formuláři je nutné vyplnit, o jaký produkt se jedná a jak jej daný čtenář hodnotí (kladně nebo záporně). Dále je na řadě velké textové pole, kam je třeba napsat důvod, proč jej dotyčný do této sekce zařazuje (z jakého důvodu si myslí, že je tento produkt výjimečný, nebo naopak - z jakého důvodu si myslí, že je produkt podprůměrný). Zbývá už jen zadat URL stránky s informacemi o produktu (například odkaz na stránky výrobce nebo online obchod) a také odkaz na jeho fotografii (včetně http://).

Každé téma bude samozřejmě možné komentovat, čili se bude moci hned rozvinout diskuze. Téma bude ponecháno v hlavní sekci, dokud se přidružené ankety nezúčastní minimálně 30 uživatelů. Hlasování v anketě posléze (procentuální zastoupení jednotlivých odpovědí) určí, jaký dostane inkriminovaný produkt status a do jaké podsekce se tedy zařadí.

Kladné hodnocení nad 80%: status „Doporučeno čtenáři SHW
Záporné hodnocení nad 80%: status „Nedoporučeno čtenáři SHW
Cokoli mezi: bez statusu (sekce Nezařazeno)

Jakmile se u daného tématu (respektive produktu) zúčastní přidružené ankety minimálně 30 uživatelů, téma se přesune podle výsledného hodnocení do odpovídající podsekce (Nedoporučeno/Doporučeno čtenáři SHW/Nezařazeno), kde jej bude nadále možné komentovat.

Díky tomu by zde mohla vzniknout databáze zajímavých produktů, které stojí podle čtenářů SHW za pozornost, nebo kterým je lepší se raději obloukem vyhnout.