reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hotový Core i5-10400 se ukázal, kdy už konečně přijde na trh?

9.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Hotový Core i5-10400 se ukázal, kdy už konečně přijde na trh?
Intel může opravdu už každou chvíli představit své nové desktopové procesory Comet Lake-S, ovšem na ně si dle všeho ještě počkáme. Máme tu ale po řadě inženýrských vzorků konečně již hotový Core i5 nové generace.
Core i5-10400 přijde jako nástupce modelu i5-9400 a na rozdíl od něj už nabídne Hyperthreading, čili 6 fyzických a 12 logických jader. Pracovat bude na taktu 4,3 GHz v případě zátěže jednoho jádra a při celkové zátěži se dostane na takt 4 GHz, a to jako základní neodemčený model s TDP 65 W. 
 
 
Nyní tu už máme fotografie právě procesoru Core i5-10400 v jeho finální verzi určené pro trh, jak jasně ukazuje popisek na heatspreaderu. Dalo by se tak očekávat, že Intel skutečně už velice brzy představí celou generaci Comet Lake-S, ovšem dle dalších informací to bude ještě trvat. 
 
 
Od Uniko's Hardware tu totiž máme i následující obrázek, který uvádí, kdy vyprší tiskové embargo na 10. generaci desktopových Core. Bude to mezi 13. dubnem a 26. červnem, což je velice velké okénko, dle nějž to může dopadnout tak, že nové procesory přijdou na trh až v samotném závěru prvního pololetí. 
 
 
Nejdříve je tak můžeme očekávat za necelých pět týdnů, a to nám ještě nic nepoví o tom, kdy skutečně přijdou na trh, neboť konec informačního embarga automaticky neznamená začátek prodeje. Nic bližšího se tak bohužel nedozvíme a závěr je zatím takový, že Comet Lake-S nastoupí někdy v druhém kvartálu. Jejich představení se tak může křížit s Computexem, pokud ten ovšem vůbec proběhne na začátku června. Ale i kdyby byl zrušen, pak by si AMD mělo najít způsob, jak prezentovat své chystané novinky, mezi kterými by už měly být i Ryzen 4000 připravované pro závěr tohoto roku. 
 


reklama