Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Envy Spectre XT - až 3,2GHz dvoujádro ve 14,5mm těle

14.5.2012, Jan Vítek, aktualita
HP Envy Spectre XT - až 3,2GHz dvoujádro ve 14,5mm těle
Společnost Hewlett-Packard si připravuje nový ultrabook s označením Envy Spectre XT, který má pouze 14,5 mm tlusté tělo s hmotností 1,395 kg a obsahuje procesor Intel Ivy Bridge, konkrétně Core i7-3667U. Ten má maximální spotřebu pouze 17...
Společnost Hewlett-Packard si připravuje nový ultrabook s označením Envy Spectre XT, který má pouze 14,5 mm tlusté tělo s hmotností 1,395 kg a obsahuje procesor Intel Ivy Bridge, konkrétně Core i7-3667U. Ten má maximální spotřebu pouze 17 W a obsahuje dvě 2GHz jádra s podporou Turbo Boost (až 3,2 GHz), Hyperthreadingu a také už slušně výkonnou integrovanou grafiku Intel HD Graphics 4000 se 16 shadery (neboli Execution Units).





Takový procesor tedy jistě nebude složité uchladit ani v tak tenkém těle. To však prý má kvůli tomu (a především displej) poněkud ohebnou konstrukci, i když výrobce použil pro jeho výrobu kov. Dále můžeme vidět klávesnici typu Chiclet s podsvícením a uvnitř se bude nacházet až 256GB SSD pro rozhraní mSATA a samozřejmě nemůže chybět rozhraní USB 3.0, gigabitový Ethernet či HDMI. Vestavěná baterie pak má poskytnout kapacitu pro až 8 hodin provozu.

Bohužel se nikde nepíše, jaké rozlišení má poskytnout 13,3" displej a jakého bude typu, i když dle dostupných fotografií to bohužel vypadá na klasiku - 1366 x 768 a TN. Nakonec můžeme zmínit přítomnost zvuku od Beats Audio, technologie HP CoolSense a multidotykový ImagePad (touchpad). A softwarové příslušenství má prý obsahovat plné verze aplikací Adobe Photoshop Elements 10 a Premier Elements 10, Norton Antivirus (předplacený na 1 až 2 roky) a ochrany Absolute Data Protection a Intel Identity Protection.

Cena začíná na 999 euro a zahrnuje možnost využití přímé linky pro servis určený přímo majitelům řady Spectre.

Zdroj: Nordichardware