Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP iPAQ rz1710 - Letmé fotopředstavení

29.7.2004, Petr Hájek, článek
HP iPAQ rz1710 - Letmé fotopředstavení
Jelikož si na pořádnou recenzi ještě nějaký čas počkáme, je zatím na místě si aspoň některé z nedávno uvedených novinek HP blíže představit. HP iPAQ rz1710 je lowendový "entry" model, který sice nebude vybaven těmi nejlepšími a nejnovějšími technologiemi, to od něj ale nikdo neočekává.
HP iPAQ rz1710 nemá 2 sloty, GPS nebo nedejbože VGA displej, nepodporuje bezdrátovou komunikaci jinak než přes infraport, zkrátka jedná se o to nejzákladnější Pocket PC, jaké se na dnešním trhu objevilo. Nic proti jeho technickým parametrům, lowend se nakonec lowendem nazývá právě kvůli jim, je tu ale ovšem ještě cena přístroje, která příliš lowendová není. Za 280 USD se již dostáváme k ceně přístrojů typu Dell Axim X30, které jsou svými vlastnostmi někde úplně jinde.

Pokud přístroj porovnáme s HP iPAQem H1930 (asi o 80 USD levnější), nejsou první dojmy z HP iPAQu rz1700 příliš dechberoucí, jelikož zjistíme, že oproti svému předchůdci prakticky nepřináší nic nového. A ruku na srdce, 32 MB flash ROM to nevytrhne, jelikož šance, že by se podobný přístroj dočkal upgrade na Windows Mobile 2005 je naprosto mizivá.




Modře laděná krabice s HP iPAQem rz1710z zachycená z obou stran.





Vizuální porovnání s kolegou ze série HP iPAQ H54/5500 odhaluje výrazně menší rozměry přístroje vlevo a bohužel také i stylus.





Totéž co výše, tentokráte ale s handheldy umístěnými na sobě.





Zadní strana HP iPAQu rz1710 nanačuje, že vyměnitelná baterie nebude...






Horní a spodní strana s obvyklými náležitostmi, přístroj nabídne pochopitelně pouze SD/MMC slot.





A ještě foto dodávané výbavy zahrnující AC adaptér, USB synchronizační kabel (kolébka samozřejmě nikde), "How do I" průvodce, HP iPAQ Companion CD a Documentation Kit.

Zdroj: iPAQabilities.com, bargainPDA