reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP nabízí nové servery ProLiant zaměřené na výkon a spotřebu

11.6.2009, Jan Vítek, aktualita
HP nabízí nové servery ProLiant zaměřené na výkon a spotřebu
Na co jiného by ovšem měly být zaměřeny nové servery než na zvýšení výkonu při snížení spotřeby... HP se toho snaží dosáhnout nejen využitím šestijádrových procesorů AMD Opteron, které si našly cestu do celkem sedmi serverů ProLiant G6....
Na co jiného by ovšem měly být zaměřeny nové servery než na zvýšení výkonu při snížení spotřeby... HP se toho snaží dosáhnout nejen využitím šestijádrových procesorů AMD Opteron, které si našly cestu do celkem sedmi serverů ProLiant G6.
Dále je tu nabízena technologie Thermal Logic, jež těmto serverům má pomoci k dosažení pouze poloviční spotřeby v porovnání s předchozí generací. Skládá se z HP Dynamic Power Capping (redukce spotřeby bez reálného výkonového omezení), Sea of Sensors (32 tepelných senzorů pro regulaci chlazení a příkonu některých komponent) a pak tu jsou také zdroje Common Power Slot s až 92procentní účinností.

Disková pole Smart Array mají nabídnou zvýšený výkon díky sériově připojeným SAS diskům a 6Gb/s sběrnici a HP ProLiant Onboard Administrator je tu pro zjednodušení správy serverů díky centralizaci nástrojů (nastavení, monitorování provozního stavu, optimalizace napájení a jednotné ovládání fyzického prostředí s virtuálním do jedné ovládací konzole).

Celkově jde o rackové servery HP ProLiant DL785, DL585, DL385 a DL165 a blade servery HP ProLiant BL465, BL495c a BL685c.

Zdroj: TZ Hewlett-Packard
reklama