reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP Omen X: hi-end designové desktopy

17.8.2016, Jan Vítek, aktualita
HP Omen X: hi-end designové desktopy
Společnost HP se spojila s Maingearem při výrobě svého nejnovějšího designového desktopu Omen X, který nabídne velice výkonné komponenty pro hráče. Vedle toho bude Omen X k dispozici i jako samotná počítačová skříň.
Jenomže už cena samotné skříně Omen X Desktop, a to 599 amerických dolarů, nám napoví, že nepůjde o nic levného. HP bude tyto počítače nabízet v základní konfiguraci od 1799 USD a pro tuto firmu se jedná svým způsobem o premiéru, neboť dosud nic podobného nenabídla.





Design této skříně je poměrně jednoduchý a umožňuje, aby byl vnitřní prostor efektivně využitelný. Jedná se o krychli, která je pouze postavena na hranu a podpořena dvěma nožkami, přičemž uvnitř je místo pro klasické desktopové komponenty včetně základní desky formátu Micro ATX. Ta má na sobě dost prostoru, aby pohodlně podporovala také dvě grafické karty zapojené v SLI či CrossFire.





HP bude nabízet procesory Intel, a to až Core i7-6700K a pak až dvě grafické karty NVIDIA GeForce GTX 1080 nebo AMD Radeon R9 Fury X, o něž asi moc velký zájem už nebude. Ostatní specifikace jsme se zatím nedozvěděli, ale víme, že skříň dokáže nést až tři 120mm radiátory (takže je připravena na vodní chlazení dvou Fury X) a procesor série K budeme moci přetaktovat.

Použitá skříň má uvnitř tři oddělené komory, jak je moderní a nejspíše půjde o komoru pro desku a její komponenty, další pro napájecí zdroj a ještě jednu pro úložná zařízení. Dle těchto všech specifikací je jasné, že HP se zaměří na hi-end herní trh, zatímco dříve se věnovala spíše mainstreamu nebo vyššímu mainstreamu. Pro Maingear je pak jistě vyznamenání, že si jej vybrala jako partnera firma formátu HP a pro tu zase tento počin značí snahu dostat se na pro ni nový trh.

Samotnou skříň můžeme osadit libovolnými desktopovými komponentami, pokud se budeme držet formátu desky Micro ATX. Vedle toho si do ni můžeme nechat od Maingearu osadit také vodní chlazení. Za pozastavení také stojí rozdíl mezi cenami HP a Maingearu, který také nabízí vlastní konfigurace. Od něj si můžeme koupit model s Core i5 a GeForce GTX 1070, a to za celé 3000 dolarů, vedle čehož vypadá 1800 dolarů za nejslabší konfiguraci od HP jako pozoruhodně nízká cena, ale my zatím nevíme, co za ně vůbec dostaneme. Pro majetné zájemce je u Maingeru připravena i tzv. Superstock verze s cenou i přes 5200 USD.

HP Omen X Desktop budou nabízeny od 17. srpna přímo ve firemním obchodě a také u vybraných prodejců. Na stránkách Maingearu si můžete sami zkusit, co lze do jejich skříně vměstnat.

Zdroj: Tom's Hardware
reklama