reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP připravuje svůj firemní ultrabook Folio13

31.1.2012, Jan Vítek, aktualita
HP připravuje svůj firemní ultrabook Folio13
Společnost Hewlett-Packard ve své oficiální tiskové zprávě představila svůj první ultrabook, který je určen firemním zákazníkům a zprávy o něm kolovaly již na konci minulého roku. Jedná se o Folio13, jen by měl zaujmout dlouhou výdrží na...
Společnost Hewlett-Packard ve své oficiální tiskové zprávě představila svůj první ultrabook, který je určen firemním zákazníkům a zprávy o něm kolovaly již na konci minulého roku. Jedná se o Folio13, jen by měl zaujmout dlouhou výdrží na baterie, a to až 9,5 hodiny a také má nabídnout slušnou zásobu rozhraní.





HP Folio13 má na výšku 18 mm a úhlopříčka obrazovky BrightView HD je 13,3", a to vše v těle s hmotností 1,5 kg. Uvnitř jsou samozřejmě procesory Intel Core (1,6 GHz Core i5-2467M, integrovaná grafika Intel HD Graphics 3000, 4 GB RAM), přičemž se dočkáme i technologie Intel Rapid Start, která má urychlit bootování systému a probouzení z režimu spánku.





Dále se můžeme těšit na podsvícenou klávesnici, řadu portů, z nichž HP zmiňuje RJ-45 gigabitového Ethernetu, HDMI a USB 3.0, pak tu je namísto klasického HDD zařízení SSD s kapacitou 128 GB, zabezpečení zajistí čip TPM a chlazení zase HP CoolSense - kombinace HW a SW. Nakonec výrobce zmiňuje touchpad HP ImagePad s podporou vícedotykových gest, zvuk Dolby Advanced Audio a webovou kameru HP TrueVision HD.

Jako OS se uplatní Windows 7 Professional a pokud si dokoupíte balíček HP CarePack, získáte prodlouženou 3letou záruku a volitelná je rovněž dokovací stanice. HP Folio13 by měl být k dispozici právě od tohoto týdne za cenu od 25000 Kč s DPH.

Zdroj: TZ Hewlett-Packard
reklama