reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP rozšiřuje program recyklace tiskových kazet

15.5.2013, Jan Vítek, aktualita
HP rozšiřuje program recyklace tiskových kazet
Společnost Hewlett-Packard oznámila, že rozšiřuje program recyklace tiskových karet, respektive jeho možnosti. Jedná se o program HP Planet Partners určený pro region EMEA, čili Evropu, Středního východ a Afriku, v jehož rámci mohou zákazníci...
Společnost Hewlett-Packard oznámila, že rozšiřuje program recyklace tiskových karet, respektive jeho možnosti. Jedná se o program HP Planet Partners určený pro region EMEA, čili Evropu, Středního východ a Afriku, v jehož rámci mohou zákazníci nechat recyklovat použité originální tiskové kazety HP v "uzavřeném" procesu recyklace plastů. Za dobu jeho trvání bylo takto zpracováno již přes půl miliardy inkoustových a tonerových kazet.





Program je bezplatný a pro zúčastnění se stačí navštívit k tomu určené stránky firmy HP, kde se můžete dále informovat, nebo můžete jít přímo sběrné místo autorizovaného partnera. Novinkou je právě rozšíření sítě odběrných míst, která nyní čítá po celém světě již 9000 maloobchodních prodejen.

HP tak chce do konce roku 2015 zrecyklovat na 1,6 milionu tun elektronických produktů a spotřebního materiálu, což se tedy netýká jen tiskáren a kazet a dosud se podařilo zrecyklovat 776000 tun (z toho cca 280 milionů kazet). Recyklované materiály se pak využívají třeba právě pro výrobu nových kazet. Firmě se tak dle jejího vlastního odhadu podařilo při jejich výrobě snížit uhlíkovou stopu o třetinu a také snížila spotřebu vody až o 89 procent.

Zdroj: TZ HP
reklama