reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP slibuje brzy dostupný AiO desktop s Ryzenem 7000

11.10.2021, Jan Vítek, aktualita
HP slibuje brzy dostupný AiO desktop s Ryzenem 7000
Společnost HP už propaguje své počítače typu All in One se 24 a 27palcovými displeji, které mají využívat i Core i7 12. generace (Alder Lake) a vedle toho nové Ryzen generace 7000. O co má jít? 
AMD dosud oficiálně nikde na veřejnosti ani slůvkem neuvedlo, že by si na nejbližší měsíce chystalo procesorovou generaci Ryzen 7000. Teď je ostatně na řadě spíše generace Ryzen 6000, neboť nyní tu máme Ryzen 5000, což platí pro desktopová i mobilní APU stejně jako pro CPU. 
 
 
Kam si tak máme zařadit generaci Ryzen 7000 a kde budou procesory Ryzen 6000? Samozřejmě je možné, že jde prostě a jednoduše o chybu, ostatně se tu také píše, že nové AiO desktopy od HP budou mít až 1TB PCIe SSE, což má být správně SSD. 
 
Nakonec je také jedno, jak se nové Ryzeny budou označovat, nicméně AMD nyní už nemá důvod přeskakovat řadu 6000, jako to udělalo v případě desktopových Ryzen 4000, a to z prostého důvodu, aby se konečně sjednotilo označování mobilních a desktopových generací. 
 
Budeme tak předpokládat, že Ryzen 7000 je chyba a toto označení se bude skutečně týkat až budoucích 5nm procesorů a APU. Nyní ale očekáváme, že dané počítače od HP využijí spíše 6nm APU Rembrandt s jádry Zen 3+ a konečně již s grafikou RDNA 2, a to pochopitelně v mobilní verzi, ne desktopové. 
 
Stále ale ještě čekáme na to, až nám AMD prozradí, co dalšího chystá. Respektive nyní už spíš začíná být zřejmé, že příští novinky budou představeny až tehdy, kdy budou opravdu připraveny. Vyhlížet tak můžeme především CES 2022.  
 
Zdroj: HP


reklama