Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

HP začal prodávat Pavilion dv6z s AMD Llano

4.7.2011, Jan Vítek, aktualita
HP začal prodávat Pavilion dv6z s AMD Llano
Společnost Hewlett-Packard přišla na trh s novými notebooky Pavilion dv6z Quad Edition, které jsou postaveny na platformě AMD Sabine poháněné nedávno představenými procesory AMD A-Series, tedy Llano. Ty nabídnou čtyři procesorová jádra x86...
Společnost Hewlett-Packard přišla na trh s novými notebooky Pavilion dv6z Quad Edition, které jsou postaveny na platformě AMD Sabine poháněné nedávno představenými procesory AMD A-Series, tedy Llano. Ty nabídnou čtyři procesorová jádra x86 a k tomu výkonnou integrovanou grafiku pro API DirectX 11. Na test desktopového zástupce A8-3850 se můžete podívat i na našich stránkách.



Nové Pavilion přichází ve dvou barevných verzích (viz fotografie), které mají šasi stvořenou částečně také z hliníku. Zmíněné APU Llano je tu ve verzi A8-3530MX, která pracuje na základní verzi 1,9 GHz a v Turbo režimu až 2,6 GHz. Displeje s LED podsvícením mohou mít rozlišení 1366 x 768, nebo i 1920 x 1080 a pak tu je až 16 GB RAM, 1 TB diskového prostoru a mechanika DVD, nebo Blu-ray.

Podporována má být i technologie Dual Graphics (de facto CrossFireX) pracující s integrovanou a samostatnou grafickou kartou, ovšem o té se zpráva nezmiňuje a i web firmy HP udává pouze nespecifikovaný Radeon s 1 GB, nebo 512 MB paměti.

Pavilion dv6z Quad Edition nám nakonec nabídne Gb Ethernet, 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth, čtečku karet 5 v 1, webkameru TrueVision HD, audiosystém Beats a 6článkovou (výdrž 5,5 hodiny) či 9článkovou baterii. Cena začíná na 650 USD i s 64bitovými Windows 7 Home Premium/Professional.

Zdroj: TCM