Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Hrajeme na Palmu přes Bluetooth

26.5.2005, Libor Kosour, článek
Hrajeme na Palmu přes Bluetooth
S příchodem nové řady Tungsten T prudce vzrostl počet Palmů vybavených technologií Bluetooth. Té lze využít nejen pro připojení mobilního telefonu a následnému prohlížení www stránek a posílání e-mailů, nebo k bezdrátové synchronizaci, ale také ke hraní multiplayerových her. Výrobci bohužel nemyslí na hráče vyžadující multiplayer, tudíž je takovýchto her zatím poskromnu. Pár těch nejzajímavějších vám teď představíme.
Warfare Incorporated
Je první a asi nejlepší hrou, kterou můžete s někým "zapařit" přes Bluetooth. Jedná se o real-time strategii ve stylu Command&Conquer. Těžíte suroviny, stavíte továrny, bráníte se a pak se se svou armádou vypravíte vysvětlit nepříteli, že napadat Vás nebyl zas až tak dobrý nápad. Velmi příjemná je možnost dohrát si další mise z Internetu nebo si je dokonce můžete sami vytvářet! Editor misí je dostupný na stránkách hry a to zdarma majitelům licence. Hru lze hrát i na starších strojích s palmOS 3,5, ale nejlépe si ji vychutnáte na zařízení s HiRes+. Přece jen ve strategii se větší plocha displaye hodí. Hra stojí 30$ a existuje i ve verzi pro PocketPC.



Výrobce: Spiffcode
Velikost v palmu: 2,7 MB
Velikost ke stažení: 4 MB


RifleSLUGs-W: Wild Web Wars
Další hra je známá ze stolních počítačů jako "Worms". Jedná se o tahovou strategii. Na začátku hry jsou po mapě rozmístěni Vaši i soupeřovi červíci. Ti jsou vyzbrojeni rozličnými zbraněmi - například bazookou, dynamitem nebo granáty. Úkolem je zničit všechny soupeřovi červíky dříve, než to udělá on s těmi Vašimi. Není to ale tak jednoduché, protože mnohdy musíte díky překážkám v cestě střílet po balistické křivce. Jednoduchá, ale geniální a vcelku návyková hra. Její cena je 25$.


Výrobce: Paragon software
Velikost v palmu: 3,8 MB
Velikost ke stažení: 3,4 MB


Hot Checkers
Jedná se hru dáma, kterou můžete hrát ve 4 různých variantách ( American Checkers, Pool, Russian Checkers, Russian Giveaway ). Její cena je 15$.


Výrobce: INDORINE
Velikost v palmu: 118KB
Velikost ke stažení: 47KB


Sea War
Známá hra lodě, kterou mnozí z Vás hráli ve školních lavicích. Vaším úkolem je potopit protivníkovy lodě, které jsou rozmístěny na hrací ploše se čtvercovými souřadnicemi, dříve, než potopí on ty Vaše. Jedná se o freeware.


Výrobce: INDORINE
Velikost v palmu: 635 KB
Velikost ke stažení: 313KB


Jak je vidět, her podporujících Bluetooth není mnoho. Velká škoda je, že mezi nimi nejsou žádné závody aut. Přitom třeba hra Head 2 Head obsahuje multiplayer přes infraport, takže přidat podporu bluetooth by nemusel být až tak velký problém.