reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.11.2020, Jan Vítek, aktualita
Firma Huawei, která se již dříve ocitla v hledáčku americké vlády, byla nyní dohnána až k prodeji své známé značky Honor, pod níž prodává především mobilní telefony. V opačném případ by se totiž dalo čekat, že Honor půjde ke dnu. 
pcmaker (263) | 20.11.202010:48
Koho ještě zajímá tato firma? Já bych si od nich nekoupil už ani toustovač.
Odpovědět2  8
thegrid (255) | 20.11.202012:16
No vidíš a já bych si o tebe neopřel ani kolo.
Odpovědět4  1
honza1616 (3625) | 20.11.202019:08
Hodně lidí....
Každý kdo nechce Apple nebo Samsung, tak nemá moc velký výběr, takže ze zbývajících musí koukat i na tuto firmu
Z velkých firem je byla Huawei asi TOP
Každý druhý člověk kterého znám má Huawei, u několika lidí jsem viděl i zmíněný Honor,
Odpovědět2  0
KRoman47 (37) | 20.11.202010:04
Stejně už bylo na čase se od komunistické Číny oddělit, ať už ten průběh bude jakýkoliv, že jim nelze s technologiemi důvěřovat potvrzuje obecně chování ČLR vůči nekomunistickým režimům, to jest agrese, nátlak, hrozby, úplatky, kybernetické a jiné útoky. Zkrátka naše ideologie není slučitelná s jejich, jednoduše ­- jsme nepřátelé, kteří by se neměli navzájem ekonomicky vůbec podporovat.
A proč ta averze? V práci máme hodně starších lidí, kteří neustále pějí ódy na Rusko a Čínu, jejich názory jsou tak stupidní, až to člověk nechápe. V zemi podle nich normální uvažující člověk žít nechce. A proč to celé tak chtějí? Protože bydlení ­"zadarmo­" ­- no ono není zadarmo že, když člověk ztratí svobody a už jen za odlišný názor člověka zničí i s celou rodinou.
Provolit se k totalitnímu režimu v demokracii jde, ale zpátky už ne, to se už musí jen prostřílet.
Také žít jako komunista v demokracii jde, ale demokrata v komunistické zemi také nejspíše zavřou, když rovnou někde nezavraždí.
Také si kolega strašně stěžuje, jak je to dnes všechno na nic a špatný a jak se měl za komunistů dobře. Sakra plánuje koupit nový Audi, má poslední Samsung Galaxy S20 a televizi za 50 tisíc a hromady dalších krámů a krámů ­- tomu jako říká mít se špatně?! Někteří lidi si prostě nevidí do huby. Ať se sem ta sebranka klidně nahrne a nakliká mi ty mínusy ­- komunismus = zlo.
Odpovědět7  1
john (109) | 20.11.202011:27
Cina je statem rizeny kapitalismus, s klasickym budovanim komunismu skoncila s Maem...
mno a co jim zaembarguji, casem zacne provozovat sama, je na to uz dostatecne rozvinuta...
tyto embarga se casem vymsti tem, co embarga vyhlasuji...
holt si Cina zacna hrat na vlastnim pisecku, kdyz se dijy politice nelze spolehnout na zahranicni partnery...
Odpovědět2  0
DarkRichelieu (1230) | 20.11.202014:58
Když už mluvíme o té agresi, nátlaku a útoky. Tak když se podívám na zahraniční politiku USA, tak Čína je dost slaboučkej odvar. Čína si možná omezuje a likviduje své nepohodlné občany, ale USA to dělá všude jinde po světě.
Odpovědět1  1
Andir (747) | 23.11.202010:18
čína prej možná omezuje své občany :D dobře ty :D usa to dělá po světě :D myslíš u islámusů? to jsi takovej jejich zastánce? si je můžeš vzít domů a ochránit je když je tak miluješ
Odpovědět1  1
ratekanal (1) | 21.11.202013:08
Komunisti = zlo, s tím souhlas, ale čína s komunismem moc společného nemá. Jak tu někdo napsal, je to státem řízený kapitalismus. A nemyslím si že by bylo moudré něco takového jako embargo. Ano, trochu je to zdrží, ale zanedlouho ­(2­-3 roky ??­) se nám to vrátí i s úroky. Oni ­(jakože Čína­) nás potřebují ­(a boudou potřebovat­) čím dál tím míň. Dřív nás potřebovali jako dodavatele technologií a odbytiště, ale to se postupně mění. Číňané jsou velmi pracovití a rozhodně nejsou hloupí ­(tedy: chytrých lidí mají dost­) a je jen otázka času kdy si i ty nejlepší technologie ­(např. EUV osvitky a pod.­) budou schopni vyrobit sami. Myslím že je lepší opatrná spolupráce než otevřené nepřátelství.
Odpovědět0  0
DarkRichelieu (1230) | 20.11.20207:41
Prezidenti se v USA možná mění, ale politika USA se nemění :­) A tak dlouho budeme Číně všechno zakazovat, až jednou ona nám zakáže něco kupovat od nich a celý západní svět se zhroutí. I když v Evropě si o ty ekonomické potíže snaží s předstihem dosáhnout dost ekologistů ­(neplést si s ekology­) již teď, kteří se čím dál tím víc podobají spíš sektě než nějakým aktivistům.
Odpovědět7  2
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.