reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

ICD plánuje tablet Gemini vybavený Tegra 2

7.4.2010, Jakub Doležal, aktualita
ICD plánuje tablet Gemini vybavený Tegra 2
Platforma Tegra 2, kterou vyvíjí společnost NVIDIA, se již blíží k vypuštění na trh a výrobci tak začínají přemýšlet o jejím využití. Jednou z možných variant je nasazení do tenkých, avšak výkonných tabletů. Celý koncept Tegry spočívá ve...
Platforma Tegra 2, kterou vyvíjí společnost NVIDIA, se již blíží k vypuštění na trh a výrobci tak začínají přemýšlet o jejím využití. Jednou z možných variant je nasazení do tenkých, avšak výkonných tabletů.



Celý koncept Tegry spočívá ve vytvoření jediného čipu obsahující veškeré nezbytné komponenty, tedy CPU, GPU, jižní/severní můstek a paměťový řadič. Ve výsledku bychom se tak měli dostat k úspornějšímu řešení, které šetří jak energii, tak pořizovací náklady.



Společnost GDI chce těchto benefitů využít a na trh by se měl dostat tablet s úhlopříčkou 11.2“, který bude samozřejmě podporovat multi-dotykové ovládání. Rozlišení 1366x768 pixelů by mělo na tak malé obrazovce nabídnout dostatečně jemný obraz.


(hardwarové srovnání tabletů od redakce Engadget)

Uvnitř tabletu bude umístěna již zmíněná Tegra 2. Pracovní frekvence prý bude 1 GHz a systém disponuje operační pamětí o velikosti 512 MB. Pro uživatele je zabudována flash paměť s kapacitou 4 GB a možností rozšíření přes SD slot. Často cestující uživatelé jistě ocení přítomnost GPS modulu.


(pokračování srovnání tabletů od redakce Engadget)

Pro pořizovaní snímků, či natáčení videa jsou k dispozici dvě kamery s rozlišením 5 megapixel (zadní část) a 2 megapixel (přední část). Obě zařízení nabídnou funkci auto-focus. V oblasti bezdrátových sítí nabídne Gemini klasické Wi-Fi s podporou 802.11 n, Bluetooth 2.1, FM tuner a překvapivě také 3G modem s možností hovoru.


(srovnání podpory HD videa, flash, či mailů od redakce Engadget)

Pro propojení s počítačem je připraven micro USB port. Jako operační systém poslouží zatím nespecifikovaná verze Androidu. Celý systém spoléhá na napájení z baterie s kapacitou 40 Wh. Více informací zatím není k dispozici, včetně ceny a data vydání.


(iPad si zatím vede velmi dobře, zdroj foto: Guardian)

Parametry připomíná Gemini nový iPad, který je však na rozdíl od Gemini již dva dny na trhu a získává si poměrně značný náskok před konkurencí.

Zdroj: TCM
reklama