reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

IFA 2005 - Světová výstava spotřební elektroniky (1. část)

4.9.2005, Korado , článek
IFA 2005 - Světová výstava spotřební elektroniky (1. část)
Letošní výstava v Berlíně se nese ve znamení masového nástupu multimediálních technologií a s tím spojených zařízení ať už v autě nebo doma. My jsme nemohli na takovéto události chybět a přinášíme vám tedy reportáž přímo z "místa činu".
Letošní výstava v Berlíně se nese ve znamení masového nástupu multimediálních technologií a s tím spojených zařízení ať už v autě nebo doma. Na první pohled je jasné, že v nejbližší době si podle vystavovatelů každý pořídí plochou TV tu nejlepší na trhu (hlavně tu jeho) s podporou mnoha připojení, jimž jednotně dominuje „HD Ready“.






U Intelu se předváděl multimediální domov, kde pomocí upravených „Woken“ s názvem Multimedia Center funguje vše pomocí ovladače. Je pravda, že vše fungovalo poměrně svižně a možnosti rozšiřování budou dozajista zajímavé.






Design byl pěkně robustní. Krabice hřála, že se nedala pomalu ani otočit, když jsem ji chtěl vyfotit zezadu. Jen se bojím toho, až se objeví modrá obrazovka, že mě lednička nedá jídlo. Dále bylo k vidění i nahrávací studio s mixážním pultem, na kterém se zrovna míchalo a malá herna do pokojíčku. Zajímavě byla vytvořena historie Intelu, která se promítala na kruhový stůl a pouze po znázornění doteku na jednotlivé složky se otevřelo nové okno s patřičným obsahem. Vše promítaly a snímaly senzory umístěné ve stropním krytu.








Naproti tomu u JVC bylo vystaveno podstatně více věcí. JVC představila nový typ rádia, do kterého vměstnala malý multimediální potenciál. Rádio je vybaveno pevným diskem speciálně uchyceným (10 nebo 30GB), který umožňuje uložit poměrně slušný hudební archív, kompletní mapu Evropy (kde bohužel zatím není česká mapa, ale prý se na tom pracuje) a přehrávat ještě filmy a to zvládá všechno naráz.




Jako i ostatních firem tak i tady se objevily kamery s pevným diskem hned v několika provedeních přičemž největší kapacita je 30GB. Několik nových typu stolních rekordérů a velkých plazmových a LCD panelů. Za sklem se pak vystavovalo několik prototypů zařízení, které by se měly teprve objevit v příštím roce.







U T-mobile vystavoval nový mobilní telefon a multimediální zařízení, na kterých běžel film, byl přenášen po mobilní síti. Jsem zvědav, kdy se ty technologie začnou používat u nás a jestli pak budou ty zařízení normálně v prodeji.



reklama