Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

iiyama nabídne upgrade na FreeSync zdarma

30.12.2014, Jan Vítek, aktualita
iiyama nabídne upgrade na FreeSync zdarma
Společnost iiyama ohlásila, že majitelům již prodávaného monitoru B2888UHSU-B1 zdarma nabídne upgrade, který zajistí podporu chystané technologie AMD FreeSync. Ta bude konkurovat G-Sync od NVIDIE.
Pokud tedy chcete nový velký monitor pro hry a čekali jste na modely s podporou FreeSync, pak už čekat nemusíte. To ale v případě, že vám jinak bude vyhovovat model B2888UHSU-B1 od společnosti iiyama. Ten je v nabídce našich obchodů zanesen už od léta a dnes je dostupný už za cenu pod 14.000 Kč s daní.





To není zrovna malá investice, ale o to více potěší, že se výrobce stará, aby nám jeho B2888UHSU-B1 nabídl i něco navíc. Sám o sobě je to 28" monitor s 10bitovým panelem typu TN a rozlišením 4K. Obnovovací frekvence panelu je 60 Hz a odezva pouze 1 ms, takže jde především o herní monitor. Další specifikace udávají jas až 300 cd/m2 a statický kontrast 1000:1. Podsvícení dle ujištění výrobce nemá poblikávat a také bylo zajištěno snížené vyzařování "škodlivého modrého světla".

Dále se můžeme spolehnout na stavitelný stojan a nyní tedy i na podporu Adaptive-Sync a z toho vycházejícího FreeSync. Nicméně je tu jeden zádrhel. Nejde o softwarovou aktualizaci, kterou bychom si mohli zajistit sami a doma. Namísto toho bude nutné na vlastní náklady dopravit monitor k výrobci, který zdarma provede nezbytné úpravy. Otázka je, zda to bude možné i u nás, respektive zda něco takového zajistí i české zastoupení a zákaznický servis, který zajišťuje ostravská společnost SIL Eastern Europe a.s. Detaily zatím známé nejsou, takže bude třeba se informovat.