reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

iiyama uvádí rychlý 24" herní monitor

28.2.2014, Jan Vítek, aktualita
iiyama uvádí rychlý 24" herní monitor
Japonská společnost iiyama zařazuje do své nabídky monitor ProLite GB2488HSU, který je určen především pro hráče PC her. Ti jistě ocení jeho vysokou obnovovací frekvenci, odezvu a slušnou nabídku rozhraní.
iiyama ProLite GB2488HSU nabídne svému majiteli obrazovku s 24" úhlopříčkou a není žádným překvapením, že ta má rozlišení Full HD, čili 1920 x 1080. Herní model z něj dělá především rychlá odezva, a to 1 ms a také obnovovací frekvence 144 Hz, díky níž monitor zvládne také 3D zobrazení. Vedle toho je zde i jistá funkce Direct Drive, která má redukovat zpoždění obrazu tím, že obejde některé obvody a zajistí "přímější spojení panelu s grafickou kartou". Výrobce zde využil dle očekávání panel typu TN, jehož výhodou je oproti jiným právě rychlost.





Monitor ProLite GB2488HSU dále umožní využít celkem pět přednastavených profilů (Standard, Sport Game, FPS Game, Strategy Game a Text) a vytvořit si tři vlastní. Pak tu je také Video Mode Adjust pro nastavení poměru stran obrazu a Black Tuner, který dokáže zvýraznit tmavá místa. Jde tedy o menší podvůdek pro ty, kteří chtějí vidět nepřítele schovaného ve stínech.

Ve výbavě tohoto monitoru jsou rozhraní DVI-DL, dva HDMI a také DisplayPort. Nechybí ani dvouportový USB hub, stojan s možností nastavení výšky (rozsah 130 mm), reproduktory plus výstup na sluchátka a pak máme možnost montáže s využitím VESA držáků.

Novinka přijde na trh 13. března, tedy v době CeBITu, a to s cenou 319 euro s daní.

Zdroj: Hexus.net
reklama