reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

In Win D-Frame Mini: trubková skříň

15.9.2014, Jan Vítek, aktualita
In Win D-Frame Mini: trubková skříň
Pokud máte rádi netradiční počítačové skříně, podívejte se na novou In Win D-Frame Mini, která má trubkovou konstrukci stejně jako původní model D-Frame. Jde tedy o jeho menší verzi, která je určena pro desky Mini-ITX.
Nová In Win D-Frame Mini je tedy složena z kovových trubek a má otevřenou konstrukci s možností instalace bočního plexiskla. A že jde o otevřenou konstrukci, nepočítá se zde s využitím mnoha skříňových ventilátorů. Pro ty jsou zde připraveny pouze dvě pozice dole, do nichž můžeme vložit 120mm modely. Alternativou, jak ukazuje jedna z fotografií, je pak instalace vodního chladiče.





D-Frame Mini má být k dispozici ve tech barevných provedeních, a sice v černém, matně červeném a oranžovém. Trubky jsou vybaveny nacvakávacími podstavci, aby si skříň mohla měkce sednout, přičemž tyto podstavce jsou dole, vepředu, vzadu i nahoře. Ve svém svařovaném rámu má také nezbytný tray pro montáž základní desky a další hliníkové konstrukce poslouží k upevnění úložných zařízení a zdroje. Pravou bočnici tvoří lehce kouřové plexisklo s tloušťkou 3 mm.





Vedle malé desky se do systému vejde také až 340 mm dlouhá karta zabírající dva sloty a napájecí zdroj může mít hloubku až 220 mm, takže výsledný systém může být velmi výkonný.





Na poslední fotografii je spodní pozice pro ventilátory osazena tlustým radiátorem vodního chlazení, přičemž to můžeme považovat spíže za jejich primární funkci. U takto otevřené konstrukce nemá valný smysl ofukovat vzduchový chladič procesoru zespoda a k chlazení karty by tyto ventilátory moc nepřispěly. Procesorový chladič může přitom mít na výšku až 166 mm, do čehož se vejdou i velké věžovité modely. Problém ale může nastat u malé základní desky Mini ITX, kde hrozí kolize s grafickou kartou.

Co se týče pozic pro úložná zařízení, pak zde máme pět 2,5" šachet nebo tři 3,5" plus dvě 2,5". Diskové šachty můžeme snadno odšroubovat. Přední panel nabídne dva porty USB 3.0 plus dva audio, celkové rozměry skříně jsou 405 x 230 x 501 mm (V x Š x H) a hmotnost 5,25 kg.

Zdroj: techPowerUp
reklama