reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

InFocus 4K MondoPad Ultra: 70" konkurence pro Surface Hub

14.9.2016, Jan Vítek, aktualita
InFocus 4K MondoPad Ultra: 70" konkurence pro Surface Hub
O společnosti InFocus často neslyšíme, ale víme, že jde o výrobce počítačů, který se nyní rozhodl vytvořit konkurenci pro samotný Surface Hub od Microsoftu. Jedná se o 70" model 4K MondoPad Ultra.
Surface Hub můžeme označit za interaktivní tabule, které mají široké využití, ale rozhodně neslouží primárně pro zábavu či dokonce hry. Jako elektronická zařízení nahrazující tabule se budou hodit do firem a do vzdělávacích institucí, takže není divu, že hned první obrázek zachycuje, jak pracovnice vysvětluje ostatním něco velice důležitého o kreditních kartách a kvartálech. Bezpochyby jde o geniální nápad, který má už po půl roce generovat zisk.





Společnost InFocus vymyslela svůj 4K MondoPad Ultra tak, aby zapadl přímo mezi nabízené Surface Hub, neboť ty jsou k zakoupení v 55" a 85" podobě, zatímco InFocus nabízí 70" interaktivní tabuli s kapacitní dotykovou vrstvou a rozlišením 4K. Nejde tedy o polohovací zařízení založené na IR, ale o stejnou technologii, kterou používají dnešní tablety či telefony. Nicméně takový Surface Hub dokáže najednou detekovat až 100 dotykových bodů, přičemž MondoPad má maximum 16, ale to by snad mělo stačit, však není třeba, aby displej otlapkávala celá konferenční místnost najednou.





InFocus MondoPad ale využívá moderní hardware v podobě procesoru Intel Core i7-6700T z generace Skylake (Surface Hub mají Haswell), čipsetu Intel Q170 s technologií vPro a standardně se dodává s 256GB SSD, podporou AirPlay a Miracast a verze INF7023 má předinstalovány Windows 10 Pro. K dispozici je také řada příslušenství, jako jsou extra kamery, mikrofony, reproduktory, dálkové ovladače, stylusy, komunikační adaptéry pro videokonference, stojany a montážní kity.

Nový 70" MondoPad Pro bude k dispozici od října s cenou 14000 dolarů, která jej také řadí mezi 55" a 85" Surface Hub, které přijdou na 9000 a 22000 dolarů. Společnost InFocus také už dříve vypustila na trh MondoPad AiO PC s úhlopříčkami mezi 57 a 85 palců, takže toto není její první podobný počin.

Zdroj: Hexus.net
reklama