reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Inno3D představuje jednoslotovou GeForce GTX 1050 Ti

12.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Inno3D představuje jednoslotovou GeForce GTX 1050 Ti
Společnost Inno3D si připravila grafickou kartu s čipem GeForce GTX 1050 Ti určenou pro sestavy, kde není místa nazbyt. Zabírá totiž pouze jeden slot a nabídne stejný výkon jako řada jiných větších karet s daným čipem.
Inno3D GeForce GTX 1050 Ti rozšiřuje už tak dost bohaté řady této firmy, z nichž ale bude i přes své subtilní tělo vykukovat právě kvůli tomu, že v počítači zabere jen jeden slot. Může se tak hodit do různých malých skříní, které nejsou přizpůsobeny dvouslotové grafice, i když s nimi dnes už výrobci přeci jen počítají více než kdysi. Vedle toho je 211 mm dlouhá a bezmála 100 mm vysoká, takže co se týče skříní přizpůsobených rozměrům Mini ITX (170 x 170 mm), v nich by už mohl nastat problém.





Na trhu jsou také karty s velkými chladiči, jako je třeba MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X a dle testů serveru Hexus.net už je tak velký vzduchový chladič na 75W kartě až příliš. Sice bylo možné dosáhnout vyšších taktů jádra, ale ty už nenabídly v reálném nasazení moc výkonu navíc. Na druhou stranu je jasné, že jednoslotový chladič na nové Inno3D vybavený tenkým ventilátorem bude asi hlučnější. Právě ventilátor je důvod, proč je tato karta tak dlouhá, neboť samotný její plošný spoj jinak končí hned za slotovým konektorem.

Hardwarové specifikace mluví o 768 CUDA jádrech v čipu taktovaném na 1290 až 1392 MHz, což jsou pro 1050 Ti výchozí frekvence. Dále je vybavena 4 GB paměti GDDR5 na 128bitovém rozhraní, která běží na 7 Gb/s s propustností 169,2 GB/s. Tato karta by tak měla stačit i na hraní AAA her v rozlišení 1080p, pokud se občas spokojíte s nižšími detaily.

Karta je dále vybavena rozhraními Dual Link DVI-D, HDMI 2.0b a DisplayPort 1.4 a vzhledem k TDP 75 W na její napájení bude stačit samotný slot PCI Express 3.0 x16. Cena této karty ještě nebyla zveřejněna, ale můžeme očekávat, že se dostane i pod 4000 Kč s daní.

Zdroj: Hexus.net
reklama